Xiaomi koptu gidiyor tutmak mümkün değil

Xiaomi koptu gidiyor tutmak mümkün değil
Xiaomi her geçen gün daha fazla gelişmeye devam ediyor. Bu süreç firma adına işlerin rayında gittiğinin göstergesi.

Teknoloji Oku’da yer alan habere göre, Xiaomi''nin pazardaki performansı gelişmeye devam ediyor. Yapılan yeni bir araştırmaya göre, küresel akıllı telefon pazar payının ikinci çeyrekteki raporu yayınlandı. Rapora göre, Xiaomi''nin pazar payı %17''ye ulaştı ve bu da Xiaomi''yi küresel olarak ikinci sıraya taşımış oldu. Bugün yayınlanan, bir pazar araştırma şirketi olan Strategy Analytics''in raporu, Xiaomi''nin sevkiyat açısından en büyük ikinci akıllı telefon markası olarak konumunu güçlendirdiğini doğrulamış oldu. Çinli üretici, şuanda Güney Koreli üretim devi Samsung''dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

Strategy Analytics''e göre, 2021''in ikinci çeyreğinde küresel akıllı telefon sevkiyatları yıllık %11 artarak 314,2 milyon adede ulaştı. Bu, son yıllardaki ikinci en yüksek yıllık büyüme oranı oluyor. (2021''de ilk çeyreğin yalnızca %28''i ile ikinci). 2021 yılının 2. çeyreğinde Samsung, %18,2 pazar payı ile lider konumunu korumaya devam ediyor. Ancak, Samsung''un yıllık büyüme oranı (yıllık %5,4 artış) ilk beş satıcı arasında en düşük orana sahip.


DÜNYANIN İKİNCİ SIRASINDA 
Strategy Analytics ayrıca Çinli üreticilerin şiddetli rekabeti ve tedarik kısıtlamalarının Samsung''un 2.çeyrekteki performansını etkilediğine inanıyor. Tarihte ilk kez Xiaomi, dünyanın ikincisi sırasında yer alıyor. Küresel akıllı telefon sevkiyatı 52,8 milyon adet ve pazar payı ise %16,8 oranında. Bu firmayı, ilk beşteki listede yer alan rakipleri arasında en iyi orana sahip yapıyor.

İlk beş üretici arasında Xiaomi, en yüksek yıllık büyüme oranına (% +85.3) sahip. Xiaomi, LG''nin Latin Amerika''da ve Huawei''nin Avrupa''da çekilmesinin ardından hızlı ve başarılı bir şekilde büyüme gerçekleştirmiş.

UYGUN MALİYETLİ TELEFONLARA YÖNELİK GÜÇLÜ TALEBİ
Apple''ın ikinci çeyrekteki performansı, 47,4 milyon adetlik iPhone sevkiyatı ile rekor bir seviyeye ulaştı ve %15,1 pazar payına sahip oldu. Gelişmekte olan pazarlar, Apple''ın küresel çapta giderek daha önemli bir rol oynamasına vesile oluyor.
Ayrıca Strategy Analytics, Çin''in bu çeyrekte Apple''ın iPhone''u için tarihinde ilk kez en büyük tek pazar olarak ABD''yi geride bıraktığını da gösteriyor. 5G''yi destekleyen iPhone 12 serisi, Çin''de sadık iPhone hayranları arasında oldukça popüler olmaya devam ediyor.
Çinli üreticiler Oppo ve Vivo, sırasıyla %10,6 ve %10,0 pazar paylarıyla dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor. Her iki üretici de, çoğunlukla Çin, Hindistan ve diğer denizaşırı pazarlar sayesinde çift haneli yıllık büyüme oranlarına sahip olmuş oldu.
Geçen yıl pandeminin patlak vermesinden sonra, çoğu dış pazar 2. çeyrekte etkilenirken, Çin pazarı ise sadece 1. çeyrekte etkilendi. Bu, Xiaomi''nin bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda %83 büyüme elde etmesinin nedenlerinden biri. Diğeri ise gelişmekte olan pazarlarda akıllı telefonlara ve akıllı cihazlara olan talebin pandemi sonrası önemli ölçüde artması. Xiaomi''nin bu pazarlardaki hızlı gelişimi, bu pazarlarda uygun maliyetli telefonlara yönelik güçlü talebi karşılaması olarak görülüyor.