Xiaomi’den 2 model için radikal karar

Xiaomi’den 2 model için radikal karar
Çinli teknoloji devi Xiaomi, Mi Max ve Mi Note modellerinin üretimini sonlandırma kararı alıyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, akıllı telefon modelleri için yaptığı gelecek planları arasında Mi Max ve Mi Note modellerine yer vermeyi düşünmüyor.

Özellikle son zamanlarda ABD ile Çin arasında yaşanan gerginlikleri fırsata dönüştüren ve piyasaya sürekli olarak yeni akıllı telefon modellerini sunan Xiaomi, çalışmalarının karşılığını alıyor. Satış rakamlarını giderek yükselten şirket, geleceğe yönelik bazı önemli kararlar alıyor. Şirketin CEO’su Lei Jun yaptığı açıklamalarda, Çinli şirketin bazı akıllı telefon modellerini gelecekte piyasaya sunmayacağını söylerken bu modeller arasında ilk sıralarda Mi Max ve Mi Note serilerinin yer aldığını belirtti.

Gelecekte üreteceği akıllı telefon modelleri için farklı bir yol haritası belirleyeceği düşünülen Xiaomi, özellikle Redmi alt markası ile büyük bir kullanıcı kitlesi yakalamayı başardı. Çinli teknoloji devinin bu durumu devam ettirmek ve Mi markası ismi ile üst düzey cihazlar üreterek rakiplerini zorlamak istediği belirtiliyor. Teknolojinin birçok alanında ürünler geliştirerek piyasaya sunan başarılı şirket Xiaomi,ürünlerinde ortaya koyduğu gelişme ile her geçen gün tercih edilebilirliğini biraz daha yükseltiyor.

XIAOMI CC SERİSİ İLE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYOR

Kısa bir süre önce ortaklık kurduğu Meitu ile geliştirdikleri Xiaomi CC (Colorful & Creative) serisi akıllı telefonlar ile ilgili açıklamalar yapan Xiaomi CEO’su Lei Jun, yeni akıllı telefon modeli CC serisi ile ilgili olarak bu serinin akıllı telefon pazarını daha renkli ve yaratıcı bir noktaya taşıma düşüncesi ile ortaya çıktığını belirtti. CC serisi akıllı telefon modelleri ile farklı bir hava yakalamak isteyen Xiaomi’nin ilk cihazlarının CC9 ve CC9e isimlerini alacağı da elde edilen bilgiler arasında.