Ya Devlet Bahçeli yine ikna edilirse?

Kimse üzerinde durmadı ama DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son çıkışları üzerine  “MHP ne kadar iradeyse DTP onun beş katı iradedir. Biz siyasi kanat değil, bu ülkenin özgür iradesiyiz. Biz Meclis açıldığında onlarla el sıkışmıştık. Ama bizim barış için attığımız adımlara onlar şiddetle karşılık veriyor” diye cevap verdi.
Milliyetçi Hareket Partisi, oyu ne kadar olursa olsun, taşıdığı düşünce bakımından gerçekten Türk Milleti’nin iradesini ortaya koyan önemli bir güçtür. Bu irade, bazen çok güçlü bir şekilde ortaya konulmuş, bazen de sakatlanmıştır. İradenin en güçlü olduğu zaman, lidere en çok güven duyulan zamandır. Çünkü o zaman kitlelerin iradesi, liderin iradesi haline gelir. Dolayısıyla artık o çelikleşmiş irade karşısında hiçbir güç duramaz.
MHP geçmişte bu iradeyi ortaya koymuş bir güçtür. Bir ara 3 milletvekiline sahip MHP, Türk Milleti’nin iradesini temsil ediyordu! Ölmeden önce ölme sırrına erişmiş yüzbinlerce ülkücü vardı ve “Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz” marşını bütün içtenlikleriyle söylüyorlardı. 

* * *

DTP de elbette bir iradenin sonucudur ama Sakık ne kadar reddederse etsin, “siyasi kanat” olduğu için asıl iradenin yansımasıdır. Asıl irade ise dağlarda ve İmralı’dadır. Fakat, bu iradenin kendiliğinden gelişmediği, ABD-Türkiye ortak yapımı bir Gladio operasyonuyla ortaya çıkarıldığı, asıl hedefin Ortadoğu’nun enerji kaynaklarını kontrol etmek olduğu anlaşılmaya başlandı! Kitleler ile liderleri arasında bir güven sorunu doğdu. Sorgulama başladı. Dolayısıyla irade de zayıflamaya başladı!
Sakık “MHP, ne kadar iradeyse, DTP onun beş katı iradedir” sözünü, zayıflama sürecini durdurmak için söylemektedir. Tarihi veriler, nüfus gibi unsurları dikkate alırsak, potansiyel olarak DTP’nin iradesi MHP iradesinin yüzde biri bile olamaz. Fakat, MHP iradesi öyle kötü yönetilmiştir ki bazen DTP iradesinin altına bile düşürülmüştür.
Bugünlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP kitlesinin ne zamandır beklediği kesin tutumlar içindedir. Dolayısıyla şeklen de olsa Türk’ün iradesi ortaya konuluyor gibi görünmektedir. Bahçeli’nin kitleler ile uyumu, iradenin gücünü ortaya çıkaracaktır.

* * *


Burada ciddi bir sorun vardır. Bu sorunu en iyi ifade edenlerden biri Trabzon’dan yazan Dr. M. İlteriş  Erkan oldu.
Erkan diyor ki “Dikkat ederseniz Öcalan’ın idam fermanının meclise gelip gelmemesi sürecinde de aynı sahneyi izlemiştik. Osmaniye’de ‘asılacak’ çıkışı yapılmış sonra ‘Devlet Bahçeli nasıl ikna edilecek?’ haberleri yayınlanmış, Bahçeli’nin ikna edilmesi için yedi saat çaba gösterilmişti. Bütün dünya bu toplantıya kilitlenmişti. Toplantının sonunda Devlet Bahçeli ikna edilmişti. Böylece milyonlarca Türk milliyetçisinin tepkisi tamponlanmış oldu. Herkes kuzu kuzu kabul etti. Türk milliyetçileri imza atılan metne- ne metni ise- konulan ‘PKK tekrar terör eylemine başlarsa dosya ivedilikle meclise gelecek’yalanıyla avutuldu. O süreç öyle atlatıldı. Bugün aynı oyun sahnelenmektedir. Birileri biliyor ki Devlet Bahçeli’nin tepkisi süreç için en gerekli unsurdur, olması gereken bir tepkidir, senaryonun parçasıdır. Türk milliyetçilerinin gazı yine alınmakta, tepkiler frenlenmekte, ama ülkemizin parçalanma süreci yürümektedir.”

* * *


Ülkücülere soruyorum; gerçekten Devlet Bahçeli yine ikna edilirse siz de ikna olacak mısınız?
Bu ihtimal var mıdır yok mudur?
İrade bir kişiye teslim edilirse, sıfırla çarpılma ihtimali her zaman vardır, değil mi?

Yazarın Diğer Yazıları