Ya iğneyi kendi kolunuza saplarsanız?

Haber önemli! Samsun’un Terme ilçesinde, etkisiz hale getirmek istediği sokak köpeklerine karşı kullandığı uyuşturucu iğneyi, kazayla kendine saplayan zabıta görevlisi, tedavi altına alındı. Terme Belediyesinde zabıta görevlisi olarak çalışan Yaşar Genç (42), ilçedeki başıboş köpeklerin kısırlaştırılması çalışmaları kapsamında havalı tüfekle iğne yapmaya başladı. Çalışma sırasında bir köpeğin peşinden koşan Genç, dengesini kaybederek düşünce, elindeki silahta bulunan uyuşturucu iğne sağ koluna saplandı. Diğer görevlilerce Samsun Devlet Hastanesine kaldırılan Genç, tedavi altına alındı.

* * *

Demek ki hangi niyetle hareket ederseniz edin, dikkatli olmazsanız, oynadığınız oyun başınıza iş açabilir. Bir tökezleme sonucu kazdığınız kuyuya de düşebilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı sürecinde, engellenmek istenen AKP idi. Bunun için 367 formülü bulundu. AKP’nin Cumhurbaşkanı seçmesi engellendi ama, bu defa “Dindar Cumhurbaşkanı seçtirmediler” savunması ile oylarını artıran AKP sayısal olarak değilse bile siyasal olarak gücünü artırdı.

Şimdi de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, henüz milletvekilleri mazbatalarını almadan ve parti içi kurullara danışmadan kararını açıkladı ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde toplantıya katılacaklarını, AKP’nin istediği kişiyi aday gösterebileceğini, üçüncü turda da seçebileceğini, açıkladı. Bazı dostlar ve bazı yazarlar, bu girişimin ustaca kurulmuş bir tuzak olduğunu söylü-yor. Tabii bu değerlendirme kesin bilgiye dayanmıyor. Ortada bazı rivayetler var!

Teoriye göre, Dolmabahçe mutabakatında Cumhurbaşkanının uzlaşma ile seçileceği sözünü veren Tayyip Erdoğan, Bahçeli kendisine istediği kişiyi seçme imkânı verdiği halde Abdullah Gül’ü aday gösteremeyecek! Bu da AKP’de parti içi kargaşaya sebep olacak! Bahçeli’nin Tayyip Erdoğan’ın telefonlarına cevap vermeyip, Abdullah Gül’ü muhatap alması da buna delil gösteriliyor. Zaten Tayyip Erdoğan’ın 367 barajına takılacağını bile bile ve harcamak için Abdullah Gül’ü aday gösterdiği iddia ediliyor. Bahçeli’nin bunu Kayseri’de halka hitap ederken söylediği de hatırlatılıyor.

* * *

Bahçeli’nin AKP’ye bir tuzak kurduğuna dair elimde bu veriler dışında bir bilgi yok. Böyle bir taktik kullanmak doğru mudur, o konuda da şüphelerim var.

Kendi hayat tecrübemden örnek vermem gerekirse mesleğin ilk yıllarında bana kurulan tuzakları iş işten geçtikten sonra fark ediyordum ama sonuçta kaybeden ben olmadım. Çünkü sadece kendimi geliştirmeye, daha iyi olmaya çabalıyordum.

Bu da başarmam için yeterli oluyordu. Etrafımda ne olup bittiğine hiç aldırmıyordum. Birkaç yıl sonra tuzakları fark etmeye başladım ve tedbir aldım. Yine karşı taraf kaybetti.

Dinimize göre savaş bir hiledir ve AKP’nin küresel güçlerin Türkiye’yi yerinden oynatmak için kullandığı bir kaldıraç olduğu kabulüyle tuzağı mübah görenler olabilir! Teşbihte hata olmaz; Termeli zabıta görevlisi gibi uyuşturucu iğneyi kendi kolunuza da saplarsanız ne olacak? Karşı tarafın da elbette bir oyunu vardır değil mi?

* * *

Benim siyasette hayran olduğum yöntem Atatürk yöntemidir. Maksadının ne olduğunu bütün açıklığıyla dünyaya ilân edi-yor ve sonra ülkesinin, milletinin elde kalan bütün gücünü bu maksat uğrunda seferber ediyor! Elbette Türkiye’ye kurulmuş tuzaklara karşı o da tuzaklar kuruyor ama bunları ne uğruna yaptığına dair kimsenin bir şüphesi yok!

Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde Bahçeli’nin girişimi, vatana millete hayırlı olur inşallah!

Yazarın Diğer Yazıları