Ya 'Kürdistan' kurulursa?..

Anlaşılan o ki Türkiye'nin, "Bırakın topraklarımızda sınırımıza komşu dahi olsa Kürdistan kurulmasına şiddetle karşıyız" tezine karşın müttefikimiz Amerika bu Kürt devletinin, Türkiye-Suriye-Irak üçgeninde kurulması kararını verdi hatta Rusya da yeşil ışık yaktı.

Trump'ın Suriye'nin kuzeyinde "özel bölge" kurulması yolunda Başkanlık genelgesini imzaladığı söyleniyor.

Amerika yönetimi de Başkan kim olursa olsun Suriye ve Irak'taki Kürt terör örgütlerine verdikçe veriyor.

Türkiye bas bas bağırıyor, "Verdiğiniz her silah ve mühimmat PYD'den PKK'ya geçiyor ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik terör olaylarında teröristlerce kullanılıyor."

Sesimizi duyan var mı?

Yok.

"Suriye'de özerk bir bölge kuralım" diyen taze başkan Donald Trump gördük ki Obama'nın oturduğu koltuktaki ter kurumadan PYD'li teröristlere zırhlı araçlar konvoyu göndermiş.

Seni gidi müttefik numaracısı Amerika seni!

Bu ne ikiyüzlülük?

Obama yönetirken "Amerika sahte müttefik" diye hep yazıyordum.

Amerika'nın adı "Beyaz" ama kendisi "Kara" sarayının sözcüleri hep, "PYD terör örgütü değil, DEAŞ ile mücadelede, Esad'a karşı savaşta yandaşımız" diye yanıt veriyordu.

Türkiye Fırat Kalkanı harekatında DEAŞ ile savaşırken ara sıra Amerika ve Koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının desteğine ihtiyaç duyuyor, çağrı yapıyordu.

Ancak sahte müttefiklerimiz bu çağrılara mazeret uydurarak hiç destek vermiyorlardı ve bu yüzden de şehitler dahi verdik.

Güya NATO ülkeleriyiz. Güya bir NATO ülkesine saldırı olduğunda NATO birlikleri saldırıya uğrayan müttefiklerine acil yardıma koşmaları gerekiyordu.

Nerede NATO?

Türkiye ise burada ve NATO'nun her çağrısına askeri birlik göndererek katılan hatta en önde giden ülke değil mi?

Nerede yılların müttefiki Amerika? Nerede koalisyon ülkeleri?

İncirlik'teler yani ülkemizdeler değil mi?

Hem ülkemizin topraklarını kullan, hem ülkemizi bölmek isteyen terör örgütlerine silah, mühimmat, para ve hatta şimdi de zırhlı askeri araç konvoyları ver.

Bu arada Rusya Federasyonu da Trump'ın sınırımızda kurulmasını önerdiği "Özerk Kürt Bölgesi"ne destek verdi ya, şimdi açık ve net şekilde soruyorum;

Türkiye sınırında Kürt Devleti yani Kürdistan kurulursa ne yapacak?

Yıllardır, "Olmaz, olamaz, kurulmasına izin vermeyiz" denilen Kürdistan kurulup komşumuz olursa Türkiye nasıl bir tavır alacak?

Aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da Türkiye'ye sığınmak için sınırıma yığılan Suriyeliler için, "Suriye topraklarında tampon bölge" önermişti hatırlarsınız.

Ancak Amerika o tarihte Erdoğan'ın bu önerisine onay vermemişti.

Ne dersiniz şimdi Amerika kendi önerimizle mi bizi zora düşürecek bu bölgeyi kurup PYD/YPG adlı PKK'nın Suriye kolu terör örgütüne teslim ederek mi Kürdistan'ı kurduracak?

Yazarın Diğer Yazıları