Yağma Hasan'ın Böreği

Zor durumda kalıp kurtuluş mücadelesi veren bir ülke, bir kurum ya da bir spor kulübündeki kurtuluş çabalarını zayıflatmak için başlatılan karşı hareket ya da gizli organizasyona 5. kol faaliyeti denildiğini elbette bilirsiniz. 5. kol adeta bir casusluk faaliyeti gibi dezenformasyona dayalı ve gizli bir faaliyettir. Menşei ve kaynağı belirsizcesine sürdürülen bu faaliyet; "için için yanan bir ateş" gibi yürütülür. İşte son günlerde Türk Futbolu''nda da bazı menfaat şebekelerinde böyle bir operasyonun sürdürüldüğünü izliyor ve hissediyorum.

Peki bu kanaat ve hissiyata nasıl ulaştım? Ben size sorayım sizce fark etmemen mümkün mü? Ömrümüzü vakfettiğimiz bir konu ve sektörde "leb demeden leblebi" diyeceklerini bildiğim mecraları biz bilmeyelim de kim bilsin? Peki yöntem ne? Nasıl yapılıyor? Sakın garipsemeyin aynen yazıma başlarken anlattığım tekniğe uygun ve stratejik çalışıyorlar. Açık açık da söylemedikleri gibi; "söyleyeni de meçhul" "bir tezi" dalga dalga yayıyorlar.

***

Mesela Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu zor durumdaki spor kulüpleri için "Yeni kulüpler yasası 10-15 güne Türkiye Büyük Millet Meclisi''ne (TBMM) geliyor" dedi ya; hemen 5. kol faaliyeti ile fısıltı başlıyor. Efendim yasada kulüp başkan ve yöneticilerine; "kendi dönemleri için mali sorumluluk" getirilirse. Eee... Kulüplere "başkan ve yönetici bulunamaz"mış. Bak sen!.. Yahu bu tamamen yalan. Hem de kuyruklu yalan. Bunu yayıyorlar ki, tek görevleri sadece "şampiyon olmak" olmayan, topluma başka kazanım görevleri de olan, güzide kulüplerimizi batırdıklarında, hiçbir sorumlulukla karşılaşmasınlar. Yok böyle bir şey. Bu kulüpleri bugün batma noktasına getiren işte bu sizin mevcut anlayışınızdır. Spor kulüpleri vasıtası ile ünlenip zenginleşirken milletimize ve kulüplerimize ihanet etmenize artık müsaade etmeyeceğiz. Burası Yağma Hasan''ın Böreği değil. Hem sadece biz değil, TBMM''deki siyasi parti grup başkanları da kulüplerimizin başındaki haysiyet sahibi başkanlarımız da artık bu tiyatroya müsaade etmeyecektir. Bu kulüplerinin mali kongrelerinden de anlaşılmıştır.

Yazarın Diğer Yazıları