Yağmaz yağmaz dediler İzmir'i sel aldı. Sel suları kadını ve motosiklet sürücüsünü adeta yuttu

Yağmaz yağmaz dediler İzmir'i sel aldı. Sel suları kadını ve motosiklet  sürücüsünü adeta yuttu
İzmir'de yağmaz denilen yağmur öyle bir yağdı ki adeta gök delindi. İzmir'in Buca, Karabağlar, Gaziemir, Konak, Bornova, Balçova, Karşıyaka, Çiğli, Narlıdere ilçeleri ve çevresinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sel sularına kapılan bir kadın ile motosiklet sürücüsü adeta ölümle burun buruna geldi. O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

İzmir'de etkili olan sağanak yağış hayatı kabusa çevirdi. Sel suları bir çok ev ve işyerini sular altında bıraktı. Buca'da bir anda bastıran sağanakla birlikte eğimli sokaklarda sel yaşandı.

Gaziosmanpaşa ve Özbekistan caddelerinin kesiştiği noktada sele kapılan 66 yaşındaki Bahtiye Tuna, bölgedeki bekçiler tarafından kurtarılarak polis aracıyla Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Vücudunun çeşitli yerlerinde sürüklenmeye bağlı yaralar oluşan kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ DE SÜREKLENDİ

Hafif meyilli yoldan motosikletiyle gitmekte olan bir sürücü dengesini kaybederek düştü. Sel suları motosiklet sürücüsü ile motoronu buz pistinde gibi sürükledi. Bu durumu gören vatandaşlar "Bırak motosikleti. Ağağın mı sıkıştı" sorusuna sürücü hayır anlamına gelen hareket yaptı.

OTOMOBİLLER SÜRÜKLENDİ

Kozağaç Mahallesi'nde de selle sürüklenen 4 otomobil, birbirine çarparak durabildi. Bazı vatandaşların park halindeki otomobillerini, sürüklenmemesi için halatla evlere bağladıkları gözlendi.

Otomobili sel sularıyla sürüklenerek diğer araçlara çarpan Mevlüt Çelik, yağmurun şiddetini birden artırdığını, park halindeki araçların sürüklendiğini ve birbirine girdiğini belirterek, "Bu sokakta ilk defa böyle bir sel olayı yaşandı. Benim arabamın içi de su doldu, muhtemelen artık kullanılamayacak" dedi.

KÖPRÜ HASAR GÖRDÜ

Üçkuyular Mahallesi'nde yükselen sular nedeniyle kullandığı motosikletten düşen kurye Mustafa K'ye çevredeki vatandaşlar yardım etti. Konak ilçesindeki Lale Mahallesi'nde Kayasuyu Camisi önündeki derenin üzerindeki köprü, yükselen sular nedeniyle hasar görerek trafiğe kapandı. Aynı mahalledeki bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Konak'taki Yenişehir semtinde de İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı binası önündeki Kemer alt geçidinde mahsur kalan araçtaki vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sağanak sonrası su birikintileri ve yolda kalan araçlar nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki alt geçit, Konak Tüneli, Yeşillik Caddesi ve Akçay Caddesi bir süre trafiğe kapandı. Kemalpaşa ilçesindeki Ulucak alt geçidinde de bir otomobil mahsur kaldı. Kendi imkanlarıyla sudan çıkan sürücünün ihbarı sonrası alt geçit trafiğe kapatıldı, İZSU ekipleri tahliye çalışması yaptı.

AĞAÇ DEVRİLDİ

Aynı ilçede sağanağa eşlik eden şiddetli rüzgar nedeniyle Sekiz Eylül Mahallesi 135 Sokak'ta bulunan bir evin bahçesindeki ağaç, park halindeki araçların üzerine devrildi. Araçlarda hasar meydana geldi. Öte yandan kent genelinde evlerini su basan vatandaşların öğrenci yurtlarına yerleştirilmesi için çalışma başlatıldı.

EVİNİ SU BASTI

Evini su basan Tarık Yalur, sağanağın şiddetini artırmasıyla derenin suyunun taştığını gördüklerini belirterek, "Bir anda evi su bastı. Evde 3 tane çocuk vardı, onları kurtardık. Belimize kadar su geliyordu. Evin yarısına kadar su bastı" dedi.

DERE TAŞTI, EVLER SU İÇİNDE KALDI

İzmir'de, sağanak nedeniyle Yeşildere semtinde bulunan, semte ismini de veren Yeşildere taştı. Taşkın sırasında derenin çevresindeki demir korkuluklar sökülerek, sokaklarda sürüklendi. Birçok ev sel sularına teslim olurken, mahalle sakinleri kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Yağmur sularının çekilmesinin ardından mahalledeki sokaklar sel sularının getirdiği çamur ve çöp içinde kaldı. Ekipler, temizlik çalışması yaparken, mahalle sakinleri sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

'ÇOCUKLARI OMZUMUZDA KAÇIRDIK'

Evi sel sularına teslim olan mahalleliden Tolga Yüzükan, "Canımızı zor kurtardık. Bu ev sular altındaydı. İçeride 3 tane çocuk vardı, omzumuzda kaçırdık çocukları. Evde oturacak eşya kalmadı. Kim verecek bunun hesabını. Çocuklar çığlık çığlığa ağladılar. Onları nasıl çıkardığımızı bilemedik” dedi.

'BİR ANDA NE OLDUĞUNU ANLAMADIK'

Evini su basan vatandaşlardan Ahmet Yerli, "Evlerimizi su bastı, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir anda ne olduğunu anlamadık. Birden bire su bastı. Arka sokakta akrabamız vardı, 'Evleri su bastı' deyince birden çıktı. Herkes telaşta, korkudan herkes sokaklara çıktı. Herkes perişan oldu. Biz şu anda evlerimizi toparlıyoruz, sabaha kadar ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dere taşmış, köprünün başındaki demirler bile kırılmış. Yardım bekliyoruz, ilgilenilmesini istiyoruz ama gelen giden yok” dedi.

'HER YAĞMURDA KORKU İÇİNDE KALIYORUZ'

Ayşe Çete, "Her yağmur yağdığında biz korku içinde kalıyoruz. Ben diyaliz hastasıyım. Büyüklerimiz bizlere bir çare bulsun. Hepimiz çok korktuk. Her yağmurda korkudan ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

TEPECİK ALT GEÇİTİNİ SU BASTI

Yağmur nedeniyle Tepecik semtinde İtfaiye Daire Başkanlığı'nın karşısındaki alt geçit sular altında kaldı. İtfaiye ekipleri, metrelerce uzunluktaki tahliye borularıyla yağmur suyunu tahliye etti. Çalışma nedeniyle yol araç trafiğine saatlerce kapalı kaldı.