Yağmur İstanbul’un üstüne kabus gibi çöktü. Sular arabaları yuttu yollar kapandı. Deniz taştı

Yağmur İstanbul’un üstüne kabus gibi çöktü. Sular arabaları yuttu yollar kapandı. Deniz taştı
İstanbul’da kurumlar tarafından günlerdir uyarısı yapılan yağmur, tüm İstanbul’u etkisi altına aldı. Şile, Maltepe ve birçok ilde etkisini gösterdi. Yağışın ağaçlara zarar verdiği ve evleri su bastığı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi''ne (İBB) bağlı Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nün günlerdir uyarısını yaptığı yağmur, İstanbul''da etkisini göstermeye başladı. Birçok ilçede gök gürültülü sağanak yağış etkili olurken kent genelinde gündüz vakti hava karardı.

İstanbul''da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle bazı bölgelerde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Yağış Anadolu yakasında Sarıyer, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Ataşehir''de etkili oluyor. Yağışın nedeniyle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu''nda yoğunluk yaşanırken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa''ya geçişlerde yoğunluk oluştu.

D-100 Karayolu Kartal-Maltepe ile Bostancı-Göztepe arasında, TEM Otoyolu''nda ise Sultanbeyli ile Çamlıca gişeleri arasında sürücüler yağış nedeniyle çok yavaş ilerliyor.

Avrupa yakasında sağanak sabah saatlerinde özellikle Beykoz ilçesinde etkili oldu.

Yağışın etkisiyle D-100 Karayolu Ankara istikameti Haliç Köprüsü, Okmeydanı, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu mevkileri ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde trafik yoğunluğu yaşandı.

ŞİLE’DE YOLLAR KAPANDI

Şile yolu Nevzat Demir Tesisleri''nin olduğu bölgede dere taştı ve ana yol bölgede etkili olan yağışla birlikte suyla doldu.

Araç sahiplerinin yolda ilerleyemediği görüldü.

İlgili kurumlardan ve bölgedeki vatandaşlardan Nevzat Demir Tesisleri yakınına gelinmemesi uyarısı yapıldı.

MALTEPE’DE DE YAĞMUR ARABALARI YUTTU

İstanbul''da etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Maltepe''de yağış sonrası cadde ve sokaklar göle döndü. Yoğun yağış nedeniyle 3 araç ve sürücüler sokakta mahsur kaldı. İhbar üzerine Karayolları ekipleri, yollarda biriken suları tahliye etmek için çalışma başlatırken mahsur kalan sürücüler ekipler tarafından kurtarıldı. Bazı araçlar ise yolda ilerlemekte güçlük çekti.

İSTANBUL ÇEVRESİ İLLERDE DE YAĞMUR ETKİLİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nden yapılan tahmine göre, yarın günün ilk saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Marmara''nın güney ve doğusunda İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale''nin doğusunda, Batı Karadeniz''de Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu''da, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara''nın kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İlgili Haberler