Yakalanan albay twitter'da FETÖ 'trol'ü müydü?

Yakalanan albay twitter'da FETÖ 'trol'ü müydü?
15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası yakalanan isimlerden biri de Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç oldu. Kulaç'la ilgili bir iddia sosyal medyada geniş yankı buldu.

Kurmay Albay Ömer Kulaç'ın ismi sıkıyönetim komutanı olarak darbecilerin listesinde yer alıyordu. Ömer Kulaç aracıyla Nevşehir’e kaçarken polis tarafından fark edilmiş, polisin dur ihtarına uymayarak çatışmaya girmiş ve yakalanmıştı.

Kulaç'la ilgili sosyal medyada çok dikkat çeken bir iddia var.

Bir dönem çok takipçisi bulunan Analiz Harbi (kula_mer) adlı twitter kullanıcısının Kulaç olduğu iddia edildi. Söz konusu kullanıcının farklı hesapları da bulunuyordu. Son olarak 'İngiliz Kemal' adıyla paylaşımlar yapıyordu.Hesaptan atılan son mesajlar 16 Temmuz tarihli. Eğer bu iddia doğruysa söz konusu hesapta darbenin işaretlerini görmek mümkün. 

O GÜN ATILAN BAZI MESAJLAR ŞÖYLE

-Yeni yayın dönemimde çok agresif bir tutum izleyip hapse girmeyi, yarım kalan eserlerimi orada tamamlamayı planlıyorum. 
-Bu dönem, özellikle IŞİD-Nusra konusuna odaklanacağım. Yeni şiddet dalgası, polisi darmadağın edecek. Polisin kendi içinden de eylemlere (Nusra) destek verenler olacağı değerlendiriliyor..
-2 ay içinde, Suriye ile ilişkiler normale dönecek. Suriyeliler ülkelerine dönmeye başlayacak. Devlet yardımları kesilecek.
-Şunu da yazın, olmazsa bana hesap sorarsınız; 2 ay sonra Devlet Bahçeli MHP ile ilişiğini kesecek.
-Önümüzdeki aydan itibaren ülkemizdeki IŞİD ve Nusra hücrelerinin aynı anda çok ciddi eylemler yapacağı istihbaratını aldım.
-1000 tane Suriyeliye bile vatandaşlık verilmeyecek. Verilenler geri alınacak.NusraTürkiye'den dışarı atılacak.

DAĞ BAŞINDAYIM NELER OLUYOR

Darbe girişimi duyulunca ise hesaptan şu mesajlar paylaşılmış:

'BENİ SIKIYÖNETİM KOMUTANI ATAMIŞLAR'

Söz konusu hesaptan o gün "Yavrum beni sıkıyönetim komutanı yapmışlar. Sıkıyorsa bölgeme yanaş" diye mesaj atılıp silindiği de iddialar arasında. 

'KİMSEYLE İRTİBATIM YOK, NELER OLUYOR?'

Atılan son mesajlar ise şöyle: Kimseyle irtibatım yok. Yollar kapanmış, mahsur kaldım arabada. Bir b... haberim yok, dağın başındayım. Neler oluyor?

'KULAÇ'LAR AİLECEK TUTUKLANMIŞ...

Ömer Kulaç'ın ailesiyle ilgili çarpıcı bir haber ise bugün Hürriyet'te yayınlandı. Fevzi Kızılkoyun'un haberinde Kulaç Ailesi'yle ilgili şu detaylar yer aldı:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İKMAL Daire Başkanı Tuğamiral Hasan Kulaç ve Yargıtay 15. Hukuk Dairesi Üyesi Hüseyin Kulaç Ankara’da, Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç Nevşehir’de yakalanarak tutuklandı. FETÖ ile bağlantılı oldukları ileri sürülen Kulaç kardeşlerin, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Amirallere Suikast gibi davaların ardından meslekte hızla yükseldikleri iddia ediliyor. Kulaç kardeşlerin bir diğer bağlantısı ise yurtdışına kaçan Cihan Kansız. Yargıtay Üyesi Hüseyin Kulaç, Ergenekon ve Oda TV gibi kumpas davalarının savcısı olan eski İstanbul CumhuriyetBaşsavcıvekili Cihan Kansız’ın kız kardeşiyle evli.

ÖZTÜRK’Ü SUÇLADI

Tutuklanan Tuğamiral Hasan Kulaç ifadesinde, “Tuğgeneral İrfan Arabacı ‘Emir komuta zinciri içinde ülke genelinde sıkıyönetim ilan edildi’ dedi. Derhal birliğe gelin’ diye mesaj çekti. Benim için Fetullah Gülen ilkokul mezunu bir vaizdir. Ben işyerindenamaz kılmam, ancak evime gittiğimde namazlarımı kılarım. Bu darbe girişimini Akın Öztürk ve ekibinin gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Fetullah Gülen yapılanmasıyla irtibatlı olabilirler” demişti.

SIKIYÖNETİM KOMUTANI

Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç’ın ismi, sıkıyönetim komutanı olarak darbecilerin listesinde yer alıyordu. Ömer Kulaç aracıyla Nevşehir’e kaçarken polis tarafından fark edilmiş, polisin dur ihtarına uymayarak çatışmaya girmiş ve yakalanmıştı. Kardeşlerden Hüseyin Kulaç ise en genç Yargıtay üyelerindendi. Kumpas davalarının ardından Yargıtay üyeliğine seçilmişti.