Yakınlaştığınız an uyarılacaksınız: Her yere kurulacak

Yakınlaştığınız an uyarılacaksınız: Her yere kurulacak
Korona virüs salgını birçok sektörde olduğu gibi yapay zeka sektöründe de kendine yer buldu. Landing AI isimli yapay zeka şirketinin sosyal mesafeyi korumak için bir yazılım üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Korona virüs salgını ile mücadelede önemli bir yeri olan sosyal mesafe kuralı için yapay zeka devreye girdi. Yapay zeka şirketleri, insanlar arasındaki sosyal mesafeyi tespit etmek için araçlar geliştirmeye başladılar.

Söz konusu şirketlerden Landing AI, kameraları kullanarak insanlar arasındaki sosyal mesafeyi tespit eden bir yapay zeka aracı geliştirdi. Şirketin yayınladığı yapay zeka aracı, kameralardan elde ettiği gerçek zamanlı videolarda insanların birbirlerinden güvenli mesafede durup durmadıklarını algılıyor.

Webtekno'dan Mustafa Cihan Yılmaz'ın haberine göre, sosyal mesafeyi kontrol eden yapay zeka sisteminde yapay zeka, kamera verilerinden faydalanıyor. Yapay zeka, insanları algılıyor ve insanların etrafında dikdörtgen çerçeveler çiziyor. İnsanların etrafında oluşan dikdörtgen çerçeveler yeşil renkli ise sosyal mesafeye uyulduğu anlamına geliyor. Sosyal mesafeye uymayanlar ise kırmızı kutucuk içine alınıyor. Landing AI, geliştirilen yapay zekanın iş yerlerinde insanların sosyal mesafeye uyması için kullanılabileceğini söylüyor.