Yaklaşan açlık tehlikesi ve çözüm!

CHP'nin ekonomi uzmanı İstanbul milletvekili İlhan Kesici, Sözcü'den Aytunç Erkin'e konuştu ve "1929'da dünyada yaşanan buhranın benzeri geliyor. İşsizlik, iflas, tsunami gibi vuracak. 1929 buhranı gibi 2021 ekonomik buhranı yaşanacak!" dedi.

Bu vesileyle 1929 ekonomik buhranının, kendiliğinden gelişen bir süreç değil, çok büyük bir operasyon olduğunu hatırlatmak isterim… Tabii ki kendi yazılarımdan alıntı yaparak... Önemli tespitleri zamanı gelince tekrarlamakta fayda vardır.

Türkiye'de "Amerikan Merkez Bankası" diye tanıtılan Federal Reserv, 1910 yılında Ceykıl adalarında bir araya gelen dönemin büyük zenginlerinin kurduğu özel bir bankadır. 1907, 1920 ve1929 buhranlarını da bu zenginler meydana getirdi. Borsa oyunlarıyla birinci krizde 5400 bankayı iflas ettirdiler. 1929 buhranında, Federal Reserv yöneticilerinin sahip olduğu bankalar hariç, diğer bütün Amerikan bankaları ve ülke ekonomisi çökertildi. Tarım arazileri de dahil ABD'deki bütün servet, Federal Reserv sahiplerinin eline geçti. Ondan sonra da Amerikan devletini, bu bankaya borçlandırmaya başladılar.

***

Koronayı bahane ederek bugün de benzer bir modeli uyguluyorlar. Yaptıkları işe "kontrollü kaos" diyorlar. "Sistemi sıfırlamak ve yeni bir düzen inşa etmek için mevcut düzeni yıkmak gerekir" kabulünden yola çıkıyorlar. "Büyük Sıfırlama" diyorlar! Bill Gates de ikide bir "Büyük Değişim" diyor...

Turuncu devrim çetelerinin finansörü George Soros da, 2008 Nisan ayında "Şu an hâlâ servet yıkımı zamanıdır" demişti! Amerika'da ve dünyada bugün tam bir servet yıkımı yaşanıyor.

Sistemin nasıl çökmekte olduğuna dair Birleşmiş Milletler'den de uyarılar var. Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, 2021'de korkunç boyutta bir kıtlık olacağı iddiasında bulundu. Yani açlık!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, "Şiddetli ve uzun süreli kuraklıklar, kıtlıklara, dolayısıyla gıda güvenliğine yönelik ciddi tehditlere yol açabilir' dedi. Bu arada Rusya, buğday ihracatını yasakladı! Putin, buğday stoklanması için talimat verdi. Bir bildiği var herhalde…

Emekli amiral Nejat Eslen ise 15 yıldan beri iklim değişikliği etkilerinin çok ciddi bir güvenlik sorunu haline dönüşebileceği uyarısında bulunuyor… Eslen, PKK'nın Fırat ve Dicle suları üzerindeki İsrail emelleri adına savaştığını fakat teröristlerin bundan haberdar olmadığını söylüyor. Eslen, "Fırat ve Dicle sularının içme suyu olarak depolanıp boru hatlarıyla ülkeye dağıtılması planlanmalıdır" önerisinde bulunuyor.

İlginçtir, böyle bir zamanda, Türkiye, su kaynaklarının yönetimi için arkasında Rothschild sermayesi bulunan Katar Yatırım Fonu ile anlaşma imzalıyor!

***

Time dergisi, 2-9 Kasım 2020 sayısında kapak konusu olarak "Great Reset" yani "Büyük Sıfırlama" başlığı ile birlikte, etrafında inşaat iskeleleri bulunan yer küre resmi kullanmıştı.  Resimde, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz havzası, kuzeyi ve güneyiyle birlikte kesilip dışarı alınmış görünüyordu. Viorel Gutu da, Akdeniz havzasının küresel iklim değişikliği sebepli fırtına ve orman yangını gibi sorunlarla karşı karşıya kalacağını bunun tarımsal verim ve biyolojik çeşitlilikte kayıplara yol açacağını ve kuraklığı artıracağını söyledi! Kısacası operasyon bizim coğrafyamızda!

"Büyük Sıfırlama" planlayıcılarından Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu ve icra kurulu başkanı Klaus Schwab, "Kapitalizmi yeniden tasarlamak gerekiyor" diyor! Bu girişimlerin tamamı, tersine de dönüştürülebilir. Küresel çapta bir direniş örgütlenebilirse, ava giden avlanabilir ve dünya ekonomisi gerçekten sıfırlanabilir; kapitalizm çökertilebilir ve yerine adil bir düzen konulabilir. Yeter ki insanoğlu, böyle bir hedef seçsin.

 

Yazarın Diğer Yazıları