Yakup Köse: Evlilik yaşı 18’in altına inmeli

Yakup Köse: Evlilik yaşı 18’in altına inmeli
Hükümete yakın Star gazetesinde skandal bir köşe yazsısı yer aldı. Gazetenin yazarlarından Yakup Köse, evlilik yaşının 18 olmasının ‘mağduriyetlere’ yol açtığını belirterek, ‘İslami kanunlara göre’ düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Hükümete yakın Star gazetesi yazarı Yakup Köse evlilik yaşının ‘İslami kanunlara göre’ düzenlenmesi gerektiğini savunarak çocuk evliliklerinin yasallaştırılmasını istedi.

Hayatın her alanında ‘kendin için yaşa’ mottosunun geçerli kılınmaya çalışıldığını ve bu ‘saplantılı‘ bakış açısıyla evlilik yaşının 30’a çıktığını söyleyen Köse, devletin ise alt sınır olarak 18’i belirlediğini ve bunun ‘mağduriyetlere‘ yol açtığını savundu.

Köse, bu kararın kız çocuklarını korumaya yönelik olduğunu ama ‘cemiyetin yapısının‘ dikkate alınmadan bu kararın alındığını söyledi.

MAĞDUR TECAVÜZCÜLER

‘Yasaya değil gönüllerine uyan‘ insanların mağduriyet yaşadığını savunan Köse, 18 yaşından küçük erkeklerin evlendikten sonra ‘tecavüzcü‘ diye hapse atıldığını belirtti.

Köse, 18 yaşından küçük evlenen kadınlar için de “Şu garipliğe bakın ki, devletin kendisine tecavüz etti diye hapse attığı kocasının arkasından gözyaşı döken kadınlar her hafta da cezaevine ziyarete gidiyorlar!” ifadelerini kullandı.

‘EVLİLİK YAŞI DİNİMİZDEKİ YASAYA UYGUN HALE GETİRİLMELİ’

İslam dininde ‘baliğ olma‘ (bulûğ çağına girme) yaş aralığının belirlenmiş olduğunu söyleyen Köse, AKP’ye bu‘mağduriyet’lerin giderilmesi için yasayı İslam dinine uygun hale getirmesi için çağrıda bulundu.

Köse, “Ak Parti bu mağduriyetlerin giderilmesi için geçici bir düzenleme yapmaya kalktı ama Batıcılar karşı çıkınca geri adım attılar. Benim bahsettiğim geçici bir düzenleme değil kalıcı ve fıtrata uygun bir düzenleme” diye konuştu.