Yalancı gazetecilere Murat Ağırel’in avukatından 2. cevap

Yalancı gazetecilere Murat Ağırel’in avukatından 2. cevap
Cezaevinde tutuklu bulunan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, hakkında yapılan skandal haberlere bir yenisi daha eklendi. Söz konusu haberlere ilişkin açıklamada bulunan Ağırel’in avukatı Celal Ülgen, "FETÖ’cü savcıların iddianamesine, FETÖ’cü polislerin yaptığı dinlemelere dayanarak Murat Ağırel’i suçluyorsunuz." İfadelerini kullandı.

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında Sabah, Takvim ve a Haber skandal bir habere daha yer verdi. Söz konusu haberin kaynağının ise altında FETÖ firarisi savcılar Fikret Seçen ve Zekeriya Öz’ün imzaları bulunan iddianameler olduğu ortaya çıktı.

Konuya ilişkin Murat Ağırel’in Avukatı Celal Ülgen, yaptığı yazılı açıklamada "O FETÖ’cü savcıların iddianamesine, FETÖ’cü polislerin yaptığı dinlemelere dayanarak Murat Ağırel’i suçluyorsunuz." İfadelerini kullandı.

Avukat Celal Ülgen’in açıklamaları şu şekilde:

"Sabah, Takvim ve a Haber Müvekkilimiz Murat Ağırel için bir haber daha yayınladı. Yayınlanan Haberde Ergenekon davasının 2. İddianamesinde yer alan ve 6 sabık ve kaçak FETÖ’cü savcının iddialarını kutsar biçimde "sır ilişkiler tek tek ifşa oldu. Bakın arkasından Hangi CHP’li çıktı" manşeti ile verilen haberde sır ilişkilerin deşifre olması başta Fikret Seçen ve Zekeriya Öz olmak üzere FETÖ’cülüğü tescilli ve FETÖ yargısının soruşturma imparatoru savcıların iddianamesine dayandırıldı. Aşağıdaki kupür söz konusu iddianamenin tarihini ve düzenleyen savcıların imzalarını göstermektedir.

1-20200507104846.jpg

Son dakika haberi olarak verilen haberde Libya’da şehit düşen MİT görevlilerinin ifşa edilmesi ile ilgili soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel’in CHP’li Tuncay Özkan ile tanışıp onun yönettiği Biz Kaç Kişiyiz  ve Memleket Sevdalıları platformları İstanbul Şube Başkanı olarak görevlendirildiği ve  Ağırel’in bu süreçte Tuncay Özkan’ın ‘mobil alkış ekibini yönettiğinin  öğrenildiğini ve Ağırel’in ayrıca Biz Kaç Kişiyiz platformu kurucularından Derya Derviş tarafından FETÖ’cü olmakla suçlandığı haber olarak verilmiştir.  Aşağıdaki kupürde de görüldüğü gibi bu 5 savcı eskisi müvekkilimiz MURAT AĞIREL’in TCK 314/2. Maddesi uyarınca cezalandırılması istenilmiştir.

Pelikancı olarak anılan medyanın bu olayı yeniden haber yapması düştüğü aczin ve FETÖ ile ortaklık yaptıkları dönemden kalma bir alışkanlığın ürünü olduğunu tahmin ediyoruz.  Ancak burada önemli bir husus yer almaktadır."

DERYA DERVİŞİN ADI NASIL GİRDİ?

Yukarıdaki haber kupüründe de de görüleceği gibi Derya Derviş benim 40 yıllık yakın arkadaşımdır. Derya Derviş’in adı nasıl buraya girmiş araştırmak istedim.  Önce kendisine sordum. Ağırel ile birlikte çalıştığını ve aralarında geçen küçük bir tartışmanın buraya nasıl getirildiğini bilmediğini ve benim aracılığım ile bir basın açıklaması yapmak istediğini belirterek aşağıdaki açıklamaya basın açıklamamız içinde yer verilmesini istedi. Derya Derviş’in açıklaması şöyle:

"5 Mayıs 2020 tarihinde Sabah, Takvim ve a Haber İnternet sitesinde adım geçerek Yeniçağ yazarı Murat Ağırel’e FETÖ’cü dediğim haberi yapılmıştır. Murat Ağırel ile dönemin, Tuncay Özkan’ın başında olduğu Kanal Türk televizyonunun internet sitesindeki oluşumdan dolayı tanışmaktayım. Kendisi ulusalcı, Atatürk Milliyetçisi, Türkiye sevdalısı bir kişiliğe sahiptir. Benim, Murat Ağırel ile bahsedildiği gibi bir telefon görüşmem olmamıştır. Dönemin FETÖ’cü savcıları tarafından yazılan iftira dolu iddianameye bakarak benim adım kullanılıp Murat Ağırel’i FETÖ’cülükle suçlamak FETÖ’cülüğü daniskasıdır. Benim adım zikredilerek yapılan asılsız haberden dolayı Sabah ve Takvim gazetesini ve A Haber i kınar, bunun hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağımı bildiririm."

"Konu burada bitiyor mu? Hayır. Bir sorunun yanıtı vermek zorunda Sabah, Takvim ve a Haber, adı “X” kişi olarak geçen kişinin Derya Derviş olduğunu nereden buldu?

Ergenekon İkinci iddianamesinin 124 numaralı Ek klasörün 144 dizi numarasında ve 291.pdf numarasında yer alan tapelerde ve iddianamenin 1402. Sayfasında FETÖ’cü polislerin ve savcıların delil olarak kullandığı bu dinleme tutanağında yer alan “X” olarak geçen kişinin adının Derya Derviş olduğu nasıl ve hangi bilgiyle tespit edilmiştir. Bu “X” olarak adı geçen kişinin Derya Derviş olması ayrı olmaması ise ayrı bir sorun yaratacaktır. Bu kişi gerçekten Derya Derviş ise Ergenekon tutanaklarında bile ismi zikredilmeyen ve “X” olarak geçen bu kişinin adını bilmek “X” kişinin tapede söylediği gibi Fetoş’cu olmayı gerektirmez mi? Derya Derviş Ben değilim diyorsa ve böyle bir konuşmam yok diye ekliyorsa o zaman bu yalan haberi nereden uydurdunuz?

FETÖ’cü olmakla suçladığınız ve gazetelerinize haber sitelerinize taşıdığınız Murat Ağırel, hayatının onur sayfasına koyacak bir soruşturma sonucu Ergenekon terör örgütü üyesi olarak FETÖ’cüler tarafından suçlanmıştır ve şimdi siz o FETÖ’cü savcıların iddianamesine, FETÖ’cü polislerin yaptığı dinlemelere dayanarak Murat Ağırel’i suçluyorsunuz.

Beşi bir yerde savcıların kimliklerine bak. FETÖ’cü polislerin tuttuğu tapelere bak… Yazıklar Olsun!

Kamuoyunun taktirlerine saygı ile sunulur."

"SONUNDA CEZAEVİNE ATACAKLAR BENİ"

Öte yandan eski polis müdürü Adil Serdar Saçan, Murat Ağırel ile aralarında daha önce geçen bir diyaloğu Twitter hesabından paylaştı. Saçan, paylaşımında "Murat AĞIREL’e; ‘Dikkat et Murat filleri ürkütüyorsun’ dediğimde: ‘Biliyorum abi, sonunda cezaevine atacaklar beni de ama yılmak yok’ demişti.." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler