Yalçın, "Kürt kökenli seçmen ‘evet’ diyecek"

Yalçın, "Kürt kökenli seçmen ‘evet’ diyecek"
MHP’li Semih Yalçın, Kürt kökenli vatandaşların referandumda “evet” vereceğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın yaptığı yazılı basın açıklamasında, kamuoyu yoklamalarının Kürt kökenli seçmenin büyük kısmının referandumdaki temayülünün "Evet" yönünde olduğunu ortaya koyduğunu iddia etti.

Yalçın aksayan, topallayan devlete "ortopedik çözümün" 16 Nisan'da olacağını belirterek, "Türkiye’nin güçlü bir hükümet sistemine geçmesi yolunda MHP’nin oynadığı yapıcı rol de sadece siyasi dinamikler ve hesapların penceresinden görülemez. Ayrıca her seçimin, her referandumun kendi dinamiği vardır. Anayasa değişikliği süreci ve 16 Nisan’ın muhtemel sonuçları da kendi şartlarında ve objektif olarak değerlendirilmeli, Sezar’ın hakkı Sezar’a, MHP’nin hakkı da MHP’ye teslim edilmelidir.  Millet, iradesine ipotek koymaya çalışanlara 16 Nisan’da zaten gereken cevabı verecek, küçük pozisyonlar peşinde koşanların eline büyük resmi tutuşturacaktır" açıklaması yaptı.

KRİPTO FETÖ’CÜLER

Referandum süreci sona doğru yaklaşırken siyaset borsasında bütün oyunların MHP üzerinden kurulduğunu, bütün hesapların MHP üzerinden yapıldığını belirten Yalçın, "16 Nisan’da ortaya çıkacak muhtemel bir olumsuz sonucu şimdiden MHP’ye fatura etmek isteyenlerle MHP’nin elde edeceği kârı en aza indirmeye ve beklenti satın almaya çalışan politika 'broker'ları piyasada iş başındadır. Bunlar çoğunlukla AKP çevrelerinde kafaları bulandırmaya çalışan geleneksel MHP muarızı birtakım çıkarcılar ve aralarındaki kripto FETÖ’cülerdir" dedi.

Kamuoyu araştırma şirketi adı altında algı yönetimi hizmeti veren bazı kuruluşlar tarafından da desteklenen bu politika simsarlarının, MHP’nin milletin geleceğine yönelik “Evet.” yatırımından elde edeceği yüksek kâra göz diktiklerini anlatan Yalçın "Söz konusu çıkar çevreleri; MHP hakkında öteden beri yenemedikleri, engel olamadıkları ön yargılarını şüphe uyandırıcı söylemlerle kamuoyuna yansıtmakta, referandum için 'Evet.' kampanyasının MHP ile birlikte yapılmasını AKP açısından handikap olarak göstermeye çalışmaktadır" dedi.

İlgili Haberler