Yandaş medya bambaşka bir seviyeye geçti. Amaç Türkiye’de aç bırakılan insanları sakinleştirmek. Attım yalanı seveyim inananı

Yandaş medya bambaşka bir seviyeye geçti. Amaç Türkiye’de aç bırakılan insanları sakinleştirmek. Attım yalanı seveyim inananı
Yılın her günü ‘memura zam, emekliye zam’ başlıklı haberleriyle bilinen Takvim gazetesinin haberleri yeni bir aşamaya geçti.

Takvim’in 2018 ve 2019 yıllarında sırasıyla 356 ve 357 gün manşetten emeklilere “zam müjdesi” verdiğini tespit edilmişti. Gazete 2020 yılında da 366 günün 302’sinde ilk sayfadan emeklilere zam, “ikramiye” ve “promosyon” müjdesi verdi.

Gazete 13 Haziran günü ise bambaşka bir seviyeye geçti.

TÜİK’e yıllık enflasyon ise yüzde 73,50’ye ulaşmasını, Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise 160,76’lık enflasyonu görmeyen Takvim gazetesi gözünü Almanya’ya çevirdi. İnanılması güç ama gazete “Her 6 Almandan biri aç” başlığıyla çıktı.

Takvim haberini Alman Bild gazetsine dayandırıyor. Takvim’in kaynak olarak gösterdiği haberde Almanya’da yaşanan 7,9’luk enflasyon için “Enflasyon şoku bitmiyor!” ifadelerine yer verilmesi dikkat çekti. Türkiye’deki enflasyon oranının TÜİK’e göre yüzde73,50 ENAG’a göre ise yüzde 160,76 olması ise ayrı bir detay. Ayrıca Takvim aynı haberi “Yaygara koparanlar iyi baksın kriz ulusal değil küresel” ifadeleriyle servis etti.

Haberin sosyal medyada yayılmasının ardından ortalama emekli bir Almanın Türkiye’de gönlünce tatil yapabildiği fakat bir Türk emeklisinin ekonomik koşullar emekli olduktan sonra bile çalışmak zorunda olduğu yorumları yapıldı.

İlgili Haberler