Yandaş medya tek tip elbise giydi. Hepsi "katil" dedikleri Prens Selman için aynı başlığı attı

Yandaş medya tek tip elbise giydi. Hepsi "katil" dedikleri Prens Selman için aynı başlığı attı
Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’a katil diye başlıklar atan yandaş medya bu kez büyük bir U dönüşü yaptı. Hepsi, “İlişkilerde yeni dönem” başlığını attı.

2018’de öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman İlk kez dün Türkiye’ye ziyarete geldi. AKP medyasının katil dediği Selman, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Saray’da görkemli bir şekilde karşılandı. Görüşmenin ardından iki ülke ortak bildiri yayımladı. Bildiride "İki ülke arasında yeni bir dönem başlayacak" ifadelerine yer verildi.

Türk mallarını protesto kararından sonra Suudi Arabistan''ı, Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası da Veliaht Prens Selman''a hakaretler yağdıran, Selman’a aylarca “Katil Prens” diye başlıklar atan yandaş medya bu kez fır döndü.

''KATİL PRENS'' DİYE ALLIKLAR ATILMIŞTI

Selman’ın ziyaretini manşetlere taşıyan Hürriyet, Milliyet, Sabah ve Akşam, Akit ve Milat Gazetesi “İlişkilerde yeni dönem” olarak aynı başlığı attı.

İŞTE YANDAŞ AKP MEDYANIN ATTIĞI BAŞLIKLAR

HÜRRİYET

Hürriyet Gazetesi, “Yeni dönemin ilk ziyareti” başlığını attı.

SABAH

Sabah ise, “Suudi Arabistan’la yeni işbirliği dönemi” başlığını verdi.

MİLLİYET

Yandaş medya Milliyet ziyareti “Yeni dönem için ortak kararlılık” başlığıyla verdi.

AKŞAM

Akşam Gazetesi “Riyad’la yeni dönem” başlığını attı.

MİLAT

Milat, Erdoğan ile Selman’ın selamlaştığı fotoğrafı koyarak, “Yeni dönem” başlığıyla manşetten verdi.

AKİT

Akit Gazetesi ise, “Suudi ilişkilerde yeni dönem” başlığını attı.

TAKVİM

Takvim Gazetesi, "15 alanda işbirliği" başlığı attı.

 

YENİ ŞAFAK

Yeni Şafak ise, "Selman''da iade-i ziyaret" başlığıyla verdi. 

Öte yandan Ankara’yla Riyad arasındaki diplomatik ilişkiler 2018 yılında İstanbul''daki Suudi Arabistan Konsolosluğu''nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası durma noktasına gelmişti. Erdoğan öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Veliaht Prensi Selman''a, "Bunlar dünyayı enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesap sormasını bilir" ifadelerini kullanmıştı.

Son birkaç yılda duran diplomatik ilişkiler, İstanbul’daki Suudi Arabistan konsolosluğunda Suudi yetkililer tarafından öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın dosyasının Riyad’a iade edilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nisan ayında ülkeye resmi ziyareti sonrası düzelmeye başladı. Erdoğan, Kaşıkçı’nın ölüm emrini verdiği iddia edilen Prens Selman’la görüşüp kucaklaşmıştı.

 

İlgili Haberler