Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü imzaya yandaş medya zafer manşeti attı. İsveç Dışişleri Bakanı hiçbir iadeye razı olmayacağız dedi. Kandırıldık manşetleri hazır mı

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü imzaya yandaş medya zafer manşeti attı. İsveç Dışişleri Bakanı hiçbir iadeye razı olmayacağız dedi. Kandırıldık manşetleri hazır mı
Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü imzanın ardından İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde,”Terör faaliyeti olduğu yönünde delil olmadıkça hiçbir iadeye razı olmayacağız" dedi. Yandaş medya ise, dün zafer olarak gördükleri momeranduma bugün yine benzer başlıklarla manşete taşıdı.

Dün, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü memorandum imzalandı. Anlaşmaya göre Türkiye, İsveç ve Finlandiya''nın NATO üyeliği için blokajı kaldırıyor. Memorandumda Türkiye''ye verilen güvenceler arasında terör örgütleriyle mücadelede somut adımlar atılması ve İsveç ile Finlandiya''nın Türkiye''ye yönelik silah satışı ambargosunu sonlandırılması yer aldı. Ayrıca anlaşmanın 8. Maddesinin 3. Fıkrası tepki toplamıştı.

“DELİL OLMADIKÇA İADEYE RAZI OLMAYACAĞIZ”

NATO''ya üyelik yolunu açmak için Türkiye ile mutabakat imzalayan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ülkesinde eleştirilere maruz kalınca "Erdoğan’a boyun eğmedik. Terör faaliyeti olduğu yönünde delil olmadıkça hiçbir iadeye razı olmayacağız" dedi.

Linde "Kürtler açısından insan haklarının ya da demokratik haklarının risk altında olduğunu düşünmelerini gerektirecek bir sebep yok" dedi.

YANDAŞ MEDYA ZAFER DEDİ

İktidara yakın medya ise Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü imzayı zafer olarak gördü. İsveç Başkanı’nın açıklamasını görmezden gelen yandaş medya; “Türkiye kazandı”, “Erdoğan evine zaferle dönüyor”, ”Türkiye’nin zirvesi oldu” gibi başlıklarla momerandumu manşete taşıdı.

İŞTE ATILAN MANŞETLER:

HÜRRİYET:

MİLLİYET:

SABAH:

AKŞAM:

MİLAT:

AKİT:

33 ''TERÖR ZANLISI''NIN İADESİ İÇİN YENİDEN TALEPTE BULUNULACAK

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Ankara''da basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türkiye''nin İsveç ve Finlandiya''dan 33 ''terör zanlısı''nın iadesi için yeniden talepte bulunacağını söyledi. Bozdağ "Onlara ayrıca bir yazı yazarak bu mutabakat çerçevesinde verdikleri sözlerin gereği, hem Finlandiya''da altı PKK''lı, altı FETÖ''cü terörist, İsveç''te ise 10 FETÖ''cü, 11 PKK''lı teröristin dosyaları, ilgili ülkelerin Adalet Bakanlıklarında bekliyor. Şimdi bu mutabakattan sonra biz de Adalet Bakanlığı olarak bunların iadesi hususunu yeniden kendilerine yazacağız ve hatırlatacağız" dedi.

İlgili Haberler