Yandaş yazar: “Sözcü’ye yapılan neden Doğan’a yapılmıyor”

Yandaş yazar: “Sözcü’ye yapılan neden Doğan’a yapılmıyor”
Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede, Sözcü’ye yapılan operasyona destek verdiği köşe yazısında, “Aydın Doğan’a da gözaltı kararı çıkarılmalı” iddiasında bulundu.

Sözcü Gazetesi’ne yönelik operasyon yandaşları ikiye bölmüş durumda. Hükümete yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi’nden Adnan Zertürk, operasyonları eleştirirken “FETÖ sulandırılıyor” demişti. Gazetenin bir diğer yazarı Ersoy Dede ise Sözcü operasyonlarına tam destek verip, Doğan grubunu hedef gösterdi.

Dede, Sözcü’ye sahip çıkanları eleştirdiği yazısında, “Savcı aynı suçlamadan Sözcü’ye dava açıyor da Hürriyet’e açmıyorsa, Burak Akbay’a gözaltı kararı çıkarıyor da Aydın Doğan’ı görmezden geliyorsa, bunu o savcıya sorarlar elbette..” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

İşte Dede’nin yazısında öne çıkanlar:

“Herkes tamam bir Sözcü mü kaldı?” diyenlerin bu argümanlarının saçma sapan olduğunu söylüyorum.. Sözcü’yü yok etmek doğru olmadığı gibi, FETÖ tezleriyle yaptığı yayınların hesabını sormamak da yanlış olur.. 7 Şubat rezilliğinden MİT TIR'larına, Uludere trajedisinden Gezi’ye, 17/25 Aralık darbe girişiminden Rus uçağına kadar buz gibi FETÖ tertibi olan bütün operasyonlara Sözcü sahip çıkmış mıdır, çıkmamış mıdır?.. Ayakkabı kutusu, yasadışı dinlemeler, montaj kasetler, Halkbank ve diğer tüm FETÖ’cü operasyonlar, SÖZCÜ marifetiyle Kemalist kesime pazarlanmış mıdır, pazarlanmamış mıdır?.. Diyor ki bazıları, “..E Doğan Grubu da yapmadı mı aynısını?” Yapmaz mı, çok daha beterini yaptı.. Yasadışı yollarla elde edilmiş dinlemeleri, FETÖ stüdyolarından çıkmış montaj-kurgu kasetleri, CHP grup toplantısı üzerinden CnnTurk’te yayınladı Doğan Grubu... Bin defa yazdık... Bugün FETÖ örgütünün en azılı isimleri olduğu ortaya çıkan eski polis şefleri Taha Akyol’un programlarında, FETÖ’cü tertibin operasyonlarını, yolsuzluk operasyonu gibi savundu.. Aksi düşünülebilir mi?.. Savcı aynı suçlamadan Sözcü’ye dava açıyor da Hürriyet’e açmıyorsa, Burak Akbay’a gözaltı kararı çıkarıyor da Aydın Doğan’ı görmezden geliyorsa, bunu o savcıya sorarlar elbette.. Arkadaş.. Bırakın bir soruşturulsun şu işler.. Can Dündar’ın yaptığı haberi, gönül rahatlığı içinde ‘vatana ihanet’ diye sunarken, Nevşin Mengü’nün ekrandan alınmasını alkışlarken, Sözcü söz konusu olduğunda bu kadar net bir karşı duruş, bana biraz çelişkili geliyor..”

İlgili Haberler