THK’nın 5 uçağını bu yıl ihaleye bile sokmadılar! 5 şehirde Rus uçakları var Türk uçakları nerede

THK’nın 5 uçağını bu yıl ihaleye bile sokmadılar! 5 şehirde Rus uçakları var Türk uçakları nerede
Antalya Manavgat'ta dün başlayan yangın söndürülmeye çalışılırken 5 şehirde daha yangın çıktı. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği bir görüntü paylaştı. Rus ekiplerinin de Manavgat'taki yangın söndürme çalışmalarına katıldığını belirten Büyükelçilik, "Türkiye’deki yangınları söndürmek için yürüttüğü özverili çalışmalardan görüntüler" notunu düştü.

Antalya Manavgat''taki büyük yangının ardından 5 şehirde daha yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Marmaris’teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, 1 uçakla müdahale ediyoruz. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla" şeklinde açıklama yaptı. 

RUS UÇAKLARI MÜDAHALE EDİYOR

Yangınlar karşısında uçak sayısının yetersiz kaldığı iddialarının ardından devreye Rus uçakları girdi. Rusya''nın Ankara Büyükelçiliği''nden "Türkiye’deki yangınları söndürmek için yürüttüğü özverili çalışmalardan görüntüler" mesajı paylaşıldı.

GÜNLÜK  1 MİLYON 300 BİN ALACAKLAR

Orman Bakanlığı yangın söndürme uçağı kiralama ihalesi geçtiğimiz Mayıs ayında yapılmıştı.. THK’nın bakımı yapılmış uçuşa hazır 5 uçağı bu yıl da ihaleye sokulmamıştı. 4 firma girmiş, ihale de en pahalı teklifi sunan firmaya verilmişti. THK’nın uçaklarını hangarda çürüten Türkiye, 3 Rus uçağına günlük 1.3 milyon lira, 153 gün için toplam 203 milyon lira ödüyor.

 

İlgili Haberler