Yangın söndürme uçakları da Rusya’dan çıktı

Yangın söndürme uçakları da Rusya’dan çıktı
Orman Bakanlığı'nın, yangın uçakları ihalesini Rus şirkete verdiği ortaya çıktı. Söz konusu ihale Kamu İhale Kurumu'nda yayınlanmazken, ihale bedeline ilişkin de bir bilgi verilmedi. Söz konusu uçakların geçtiğimiz yıl Rusya'ya giden ve Putin ile uçak fuarını gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beğendiği uçaklar olduğu iddia edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yangın söndürme uçakları için Rusya ile anlaştığı ortaya çıktı.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Oleg Boçarov, konuyla ilgili "Bugün Rusya ile Türkiye arasındaki havacılık alanında yürütülen yapıcı işbirliğinin ilk sonuçlarını görüyoruz. 4 ay boyunca, Beriyev Uçak Şirketi uçaklarının Rus mürettebatlarla Antalya, İzmir ve Bodrum çevrelerindeki olası durumlarla mücadelede yardım etmesini gözlemleyeceğiz." dedi.

İHALE AÇIKLANMADI, İHALE BEDELİ BELLİ DEĞİL

Öte yandan Sözcü'de yer alan habere göre ise söz konusu uçakların açık ihale usulü ile alınmadığı iddia edildi. Yasal zorunluluk olmasına rağmen ihale, Türkiye'de Kamu İhale Kurumu kayıtlarına yansımadı. İhalenin hangi usulde düzenlendiği ve ne kadar bedelle verildiği ise hâlâ sır.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen yıl Rus uçaklarını, Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'le incelemiş, hemen ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bizzat test etmişti.

İşte o uçağın detayları: