Yangın yerindeki Fatih Portakal saklanan gerçeği açıkladı

Yangın yerindeki Fatih Portakal saklanan gerçeği açıkladı
Gazeteci Fatih Portakal, Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan yangın bölgesinde yayınlarına devam ederken, sosyal medya hesabından “81.398 adet futbol sahası büyüklüğünde” bir alanın yandığını yazdı.

Fatih Portakal, yangınların başladığı ilk günden beri YouTube kanalından ve sosyal medya hesaplarından yangın yerlerinden video paylaşmaya devam ediyor.

Portakal, yaptığı paylaşımda “547.000 dekar alan yanmış şu ana kadar. Kül olan büyüklüğü kafanızda canlandırmak istedim: 81.398 adet futbol sahası büyüklüğünde bir alan yandı. Hala yanıyor.” ifadelerini kullanarak yanarak kül olan alanın ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi.

Portakal, diğer bir paylaşımında vatandaşların yangın için canla başla mücadele ettiğini ancak hava desteği olmadan yangınların söndürülemeyeceğini ise şu sözlerle dile getirdi:

“İnsan gayretiyle bir yere kadar. Coğrafya tırmanmaya doruklara adım adım çıkmaya müsait değil. Bir noktadan sonra koordineli ve etkili hava desteğine ihtiyaç var. Ama zamanında gelmesi gereken hava desteğinden bahsediyorum. Alevlerin önünü alamadığınızda gördüklerini ve yaşadıklarınız kahredici oluyor.

Buradaki yurttaşlar mücadele verip, dualarını eksik etmiyorlar. O yüzden, sırça koltuklarında işi Allah’a havale edip dua edin diyen dinbazlara, makamından örtülü yasak uygulatmaya çalışan rtuk kurumsal başkanına, Mehmetçiğe Hala kışlasından çıkma emri veremeyen tereddütlü yöneticilere bu birkaç kareyi iletiyorum. Hala geç değil” “

Portakal, tweet’inin sonunda da Milli Savunma Bakanlığı’nın ve Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sosyal medya hesaplarını etiketledi.

İlgili Haberler