Marmaris’te vatandaşlar evlerinden tahliye edilmeye başlandı

Marmaris’te vatandaşlar evlerinden tahliye edilmeye başlandı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangının yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle 30 evde tahliye işlemleri başlatıldı. Vatandaşlar evlerini ve ahırlarda bulunan hayvanlarını boşaltmaya başlarken, bazı mahalle sakinleri ise evlerinin yanacağı endişesiyle gözyaşı döktü.

Muğla''nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde çıkan yangına havanın kararması nedeniyle karadan çok sayıda arazöz, personel ve iş makineleriyle müdahale sürüyor.

BÖLGEDE GÖREVLİLER DIŞINDA KİMSE ALINMIYOR

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan yangın için bölgeye yakın illerden de itfaiye ekipleri sevk edildi. Çok sayıda gönüllü de kendi imkanlarınca ekiplere destek olmaya çalışıyor. Güvenlik tedbirleri kapsamında yangın bölgesine görevlilerin dışında kimse alınmıyor.

30 EV TAHLİYE EDİLDİ

AA’nın haberine göre; alevlerin orman içindeki yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Bördübet mevkisinde bulunan 30 evde tahliye işlemleri başlatıldı.

EVLERİNİ VE AHIRLARINI BOŞALTMAYA BAŞLADILAR

Evleri gezen jandarma ve polis ekipleri, vatandaşların dumandan ve yangından etkilenmemeleri için evlerini boşaltmaları yönünde uyarıda bulunuyor. Vatandaşlar evlerini ve ahırlarda bulunan hayvanlarını boşaltmaya başladı. Bazı mahalle sakinleri ise evlerinin yanacağı endişesiyle gözyaşı döktü.

İlgili Haberler