Yangında Türk bayrağını canları pahasına kurtardılar: Helal olsun böyle vatan evlatlarına

Yangında Türk bayrağını canları pahasına kurtardılar: Helal olsun böyle vatan evlatlarına
Kastamonu’da orman yangınında alevlerin sıçradığı köyü son ana dek korumaya çalışan görevliler ve vatandaşlar, yangının etkisini artırmasına rağmen çardakta dikili olarak bulunan Türk bayrağını alevlere teslim etmedi. Vatandaşlar, Türk bayrağını almadan bölgeden ayrılmadı.

KAYNAK: ANADOLU AJANSI

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Derekaraağaç köyü Dumanlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan ve 2 gün sonra kontrol altına alınan yangında Tekeoğlu Mahallesi'ndeki 4 ev ile 4 samanlık da kullanılamaz hale geldi.

Yangının büyümesi üzerine, köy sakinleri ve vatandaşlar, alevlerin mahalleye sıçramaması için ellerinden geleni yaptı. Yangını durduramayacağını anlayan vatandaşlar ve Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı görevliler, mahallenin girişindeki çardağın üzerinde bulunan Türk bayrağını alevlerin gelmesine saniyeler kala alarak mahalleyi terk etti.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde çıkan yangında, çevresindeki ağaçların küle dönmesine rağmen sadece direğinin alt kısmı zarar gören ve bu nedenle yola düşen bayrağı, köyün gençleri tekrar yerine dikti.