Yanıl(tıl)dık!

Teknik direktör yardımcısının da yardımcısı olan Newton için "Trabzonspor'a teknik direktörlük yapar" diyerek YANILDIK!

Guilhemre'nin her hâlükârda Trabzonspor'a faydalı olabilecek bir futbolcu olduğunda ısrarcı olduk; YANILDIK!

PAOK karşısındaki Beşiktaş'ı izledikten sonra, "Bu Trabzonspor, Kara Kartal'ı rahatlıkla avlar" dedik, YANILDIK!

Sorlöth son anda "çamura yatsa, ya da yatırılsa da", Abdulkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme üçlüsü mutlaka gol atarlar diye düşündük; YANILDIK!

İlk 15 dakikada Trabzonspor topa sahipliği yüzde 80'e çıkararak, Beşiktaş'ı sahasına hapsetmesi ile maçı kesin kazanacağını, oysa siyah beyazlıların kalecisi Ersin'e geri pasın dışında tek topun gelmediği bu bölümde bile bile seyreden konuma geçtiğini başta Newton olmak üzere teknik kadronun anlayacağını umduk; YANILDIK!

1-0 mağlup gittiği soyunma odasından ikinci yarıya hiçbir işe yaramayan Guilherme'nin yerine "Yeni bir Sorlöth olacak" umuduyla transfer edilen Plaza'nın sahaya sürülüp, Ekuban'ın da daha serbest oynatılıp Beşiktaş defansının cenderesinden kurtularak zaman zaman yaptığı iyi işleri hayata geçireceğini tahmin ettik; YANILDIK!

Savunmanın sağ ve sol kanadının asıl sahiplerinin sakatlığında yedeklerinin (Serkan ile Abdürrahim) yerlerini alacağını tahmin eyledik, ama solda sağ ayaklı Kamil Ahmet bir devre oynatılınca YANIL(TIL)DIK!

Maç, 2-0'a gelmiş, 3-0'a doğru koşuyor, Edward Newton'un kulübeden hücumcu takviyesi ile soruna çözüm bulacağını bekledik, YANILDIK!

***

Gerçi Beşiktaş maçından çok daha önce YANIL(TIL)MIŞTIK ama anlayamamıştık.

Nasıl mı?

Çok değil, 2 ay önce bir televizyon programındaki canlı yayında kendisine yöneltilen soruya; "Pereira, Sosa, Novak ve Sorlöth önümüzdeki sezonda Trabzonspor forması altında ter dökecekler" diyen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na inandık; "YANIL(TIL)DIK!

"Trabzonspor'dan yurt dışına bir futbolcu gidecek ama bu Sorlöth olmayacak" dedi, ona da inandık; YANIL(TIL)DIK!

Bir hafta öncesine kadar, sadece "lâf olsun torba dolsun" hesabı ile Avrupa transfer piyasasının gündeminde olduğunu sandığımız Sorlöth, milli takım için gittiği ülkesinden dönmeyince bunun çok yönlü ve bazı kesimlerce bilinen, organize edilen bir senaryo olduğunu anlamakta geciktik, YANILDIK!

Trabzonspor yönetiminin golcü oyuncuya yüksek bedel karşılığı bile olsa gidiş için onay vermesi halinde taraftarın kıyamet koparacağını çok iyi bildiğini, bu nedenle ülkesine gidip dönmemesinin iyi bir bahane, gerekçe olarak ortaya konabileceğini önceden kavramamız önlendi, YANIL(TIL)DIK!

Flavıo'un, Ahmet Canbaz'dan, Atakan Gündüz'den, Cafer Tosun'dan fazlası değil azı olduğunu görüp, YANIL(TIL)DIK.

Ezcümle; savunmadaki zaafiyetin kolay kolay giderilemeyeceğini bilmemize rağmen, "Önemli olan yediğinden fazlasını atmaktır. Trabzonspor'da bunu yapacak bir kadro yapısına ve oyunculara sahiptir" diye böbürlenip duruyorduk; YANILDIK!

Ancak, bizim YANILMAMIZIN çok fazla bir ehemmiyeti yok. Kamuoyunu biraz eksik bilgilendirmiş, yazılarımızla da yanlış yönlendirmiş olabiliriz. Bu tahribatı, yöneten ve teknik ekibin görevini layıkıyla yerine getirmesi ile kısa sürede düzeltir, yanlışı da telafi ederiz.

Ancak, yönetenler ile teknik ekibin göz göre, dahası adeta bile bile YANILTMASI'nın yaratacağı tahribat, Beşiktaş maçıyla başlayan hüsranın 2-3 haftada daha devam etmesi halinde bırakın Trabzonspor futbol takımını, camianın tümünde telafisi mümkün olmayan hasara yol açabilecektir.

 

Yazarın Diğer Yazıları