Yapamadıkları metroyu bakanlığa devrettiler

Yapamadıkları metroyu bakanlığa devrettiler
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimler önce seçim vaadi olarak kullanılmak üzere olmayan metro duraklarının tabelalarını caddelere dikti. Daha sonra ise metro inşaatını tamamlayamayacaklarını ifade ederek projeyi bakanlığa devretti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Gebze–Darıca metro hattının kısa sürede tamamlanacağını açıklayıp, olmayan metronun durak tabelalarını caddelere dikti.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre tabelaların dikilmesinin üzerinden bir yılı aşkın süre geçti ancak metro tamamlanamadı. AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Metro inşasını tamamlayamayacağız'' diyerek projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devretti.

İYİ PARTİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Büyükakın'a tepki göstererek konuyu meclis gündemine taşıdı. Türkkan, metro inşaatının belediye tarafından tamamlanmasının hayal olduğunu belirtti. Türkkan “Yapımına henüz başlanmayan millet bahçeleri bile bakanlığa devredilmeye çalışılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6 milyar TL ile Türkiye'nin en borçlu belediyesidir” diye konuştu.