Yarası olan gocundu!

Türkiye Cumhuriyeti'nin 26'ncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Afrin harekâtının iç siyasette malzeme yapılmasına karşı çıktı, ortalık karıştı..

Cevap iki yerden geldi.. Hem de ne cevaplar..

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "Cevabını alacak" sözüyle bitirdi..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ordunun komutanı var, ikincisine gerek yok" diyerek, tekaüt muamelesi yaptı..

**

İlginçtir, ilki, 'Savcısı olduğu davalarla Türk Ordusu'nun komutanını örgüt üyeliğinden cezaevine atan' isim..

İkincisi, cezaevine atılmasına isyan edip, hatta Silivri'de ziyaret eden isim..

Yıllarca Türk Ordusu'na kurulan kumpas yüzünden birbiriyle siyaseten çatışmış iki isim bugün aynı cephede..

Değişmeyen, İlker Başbuğ'un duruşu..

***

Dedim ya, veryansın ettiler Genelkurmay eski Başkanı'na.. Ne için? "Afrin'de asker canını dişine takmış mücadele ediyor.. Siyaset malzemesi yapılmamalı" dediği için..

Peki, bu uyarıya veryansın edebilecekler kimler? Elbette bu 'Millî' hamleyi, siyasi hesaplarına tahvil edenler..

Zaten öyle de oluyor.. Bu kıymetli uyarıya, bunu yapanlar tepki veriyor..

Değilse Başbuğ'un sözlerinde parti adı var mı? Yok.. Siyasetçi adı var mı? Yok.. Yani.. Yanisi şu; Bildiğin, yarası olan gocunuyor..

***

Afrin operasyonunu parti kongrelerinde, parti mitinglerinde "Ortak" ve "Millî" olmaktan çıkarır, teşkilat çalışmasıymış gibi habire dır dır edersen, bu ülkenin 'Devlet aklı'na sahip insanları da çıkar uyarır..

Meselenin en önemli yanı ne biliyor musunuz?

Ordunun teamüllerini bilenler bilir, eski bir Genelkurmay Başkanı, Ordu'dan bağımsız konuşmaz.. Eğer konuşuyorsa, içeride bir rahatsızlık görmüş demektir.. Hatta kendisinden bu rahatsızlığı ifade etmesi rica edilmiştir..

Komutanlarını mahpuslara attırmak için kurulan tezgahlara savcı olacağınıza, azıcık anlamaya çalışsaydınız, bu gerçeği de görürdünüz..

Sahi İlker Başbuğ'un uyarısını katılmayan aklıselim var mı?

ABD'li geliyor, ağız değişiyor...

Esiyor, gürlüyor.. Gelene atar, gidene gider yapıyor.. PYD'nin bir hamisiyle stratejik ortak, diğer hamisine seni var ya diye parmak sallıyor.. Çelişkiye işaret edeni Amerikan uşağı ilan ediyor.. Hem de BOP eş başkanlığı sıfatı devam ederken..

Niye böyle girdim? Şuraya yazıyorum, bu hafta ABD Dışişleri Bakanı gelecek.. O görüşmenin ardından bakın neler olacak.. Ağız nasıl değişecek, tavır nasıl değişecek..

"Nereden uyduruyorsun" diyebilecekler için, sarayın sözcüsü İbrahim Kalın'ın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamayı okumalarını öneririm..

Aylardır ABD'ye atarlanan İbrahim Kalın, bakın o görüşmenin ardından ne dedi;

-Türkiye ile ABD'nin stratejik ortaklık gerçeği teyit edilmiştir..

Buyur buradan yak.. İç siyasette kullanmak üzere, kongrelerde meydanlarda "Ne stratejik ortaklığı kardeşim" diye bağır, sonra sözcün, senin yok hükmünde saydığın o stratejik ortaklığı 'teyit' etsin..

İşte bu yüzden diyorum, ABD Dışişleri Bakanı'nın ziyaretini bekleyin.. İçeride konuşulanlardan başka şeyler konuşulacağı kesin..

Peki böyle olursa ben mutlu mu olacağım? Elbette hayır.. Ülkem adına, ülkemin itibarı adına bir kez daha kahrolacağım..

Asıl cevap İncirlik...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener haftalardır söylüyor;

-ABD ülkemize savaş açmış teröristlere destek oluyorsa, "Eeeeeyt Trump" diye bağırmayı bırak, somut adım at.. İncirlik Üssü'nü kapat, Kürecik'i kapat.."

Bu çağrıya tek bir yanıt duydunuz mu? Hayır.. Bu konuda en küçük bir niyet seziyor musunuz? Hayır..

**

Adından 'Türkiye' ibaresi kaldırılmak istenen Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da aynı uyarıyı yaptı;

-PYD-PKK'ya giden malzemeler için İncirlik Üssü kullanılıyor.. Barolarımızla uğraşacağına bir an önce İncirlik Üssü'nü kapat..

Muhatabından ses çıkar mı? Sanmam..

İçeride yedi düvele meydan okuyan tavırlar, bu alçak iş birliğinin muhataplarına gelince, süt dökmüş kedi..

Sonra da Sultan Mehmet Han'dan, Abdülhamit Han'dan alıntılarla, cafcaflı nutuklar..

Konuşma demiyorum, hobi olarak yine konuş.. Ama önce, o alçak örgütlere taşınan malzemenin, Misak-ı Milli sınırlarındaki üssünü kapat.. Kapatamıyorsun, bari masaya koy da, yüreğimiz soğusun..

Yazarın Diğer Yazıları