Yarbay Alkan da Adalet yürüyüşünde!

Yarbay Alkan da Adalet yürüyüşünde!
Albay rütbesine terfi etmesi beklenirken, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan KHK ile ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet yürüyüşüne katıldı.

Yarbay Mehmet Alkan, Türkiye gündemine şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde yaptığı konuşmayla gelmişti. Acılı abi daha sonra  Osmaniye’de  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri derneğinde yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek açığa alınmıştı. Albay rütbesine terfi etmesi beklenen Alkan'a, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bir kötü haber daha geldi. Yarbay Alkan, çıkarılan KHK’larla ihraç edilmiş, mesleki tüm hakları elinden alınmıştı.

Hukuk mücadelesini sürdürmeye devam eden Alkan, şimdilerde avukatlık yapmaya çalışıyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Güvenpark’tan başlattığı Adalet yürüyüşünün 8. Gününde o da katıldı. Elinde, “Yarbay Mehmet Alkan, terörist değildir. Haklıyım, güçlüm” yazılı döviz taşıyan Alkan, sosyal paylaşım sitesi  Twitter’dan fotoğraf paylaşarak, “Sadece adalet, adalet herkese” diye not yazdı

İlgili Haberler