Yargıtay 15 Temmuz kararını bozdu askeri öğrencilere tahliye başladı

Yargıtay 15 Temmuz kararını bozdu askeri öğrencilere tahliye başladı
Yargıtay, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sultanbeyli dosyasında müebbet hapis cezası verilen askeri öğrencilerin cezasını bozdu. Öğrenciler yavaş yavaş Silivri’den tahliye edilmeye başlandı. Kararın ardından akıllara, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mart ayında yaptığı konuşmada askeri lise öğrencileri için ‘az kaldı’ ifadeleri geldi.

Yargıtay, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sultanbeyli dosyası kapsamında tutuklanan ve müebbet hapis cezası verilen 66 askeri öğrenci hakkındaki kararı bozdu.

Gazete Duvar’ın haberine göre ilk olarak öğrencilerden Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya Twitter’dan “Emin değilim ama oğlum tahliyeymiş. Görmeden inanmam” mesajı paylaşıp Silivri Cezaevi önüne gitti.

Ardından Avukat Cemil Çiçek, Twitter’dan “müebbet alan askeri öğrencilerin dosyasının Yargıtay tarafından bozulduğu bilgisi geldi” yazdı. Bir süre sonra Melek Çetinkaya yine Twitter’dan cezaevi önünde, tahliye edilen oğluyla çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

Avukat Ayça Çiçek de “Sayı 66, bildiğimiz kadarıyla 50 öğrenci hakkında tahliye yok şu an. Kararı görene kadar şimdilik aldıklarımıza sevineceğiz. Tahliye için Silivri’deyiz..” mesajı paylaştı.

KILIÇDAROĞLU “AZ KALDI” DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mart ayında yaptığı grup toplantısında “Yıllardır içerde olan askeri öğrenciler var” diyen Kılıçdaroğlu, “Askeri öğrencilere de Cumhuriyet Halk Partisi Grubu’ndan selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz. Az kaldı, merak etmeyin diyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler