Yargıtay’dan hakimlere adli yıl açılışına zorunlu katılım yazısı

Yargıtay’dan hakimlere adli yıl açılışına zorunlu katılım yazısı
Yargıtay Genel Sektereliği’nin Yargıtay dairelerine gönderdiği yazıda adli yıl açılış törenine her daire ve bölümden tetkik hakimleri, cumhuriyet savcıları ve beş personelin katılımının zorunlu olduğunu belirtti.

Yargıtay, Genel Sekreterliği, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşecek adli yıl açılış törenine her daire ve bölümden tetkik hakimleri, cumhuriyet savcıları ve beş personelin katılımını zorunlu tuttu.

Yargıtay dairelerine bir yazı gönderen Yargıtay Genel Sekreterliği, törene Yargıtay daire başkan ve üyelerinin katılımının önem arz ettiğini belirtti.

Yargıtay Genel Sekreteri Yusuf Ziyaattin Cenik imzasıyla gönderilen 11 Temmuz 2019 tarihli yazıda 2019/202 yılı Adli Yıl Açılış Töreni’nin 2 Eylül 2019 Pazartesi Günü saat 10:00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezi salonunda yapılacağı hatırlatılarak şöyle dendi:

“Yargıtay daire başkan ve üyelerinin törene katılımı önem arz etmekte olup, tetkik hakimleri ve cumhuriyet savcıları ile her daire-bölüm yazı işleri müdürü ve beraberinde birimi temsil eden 4 personel olmak üzere toplam 5 personelin katılımı zorunludur.

Bu sebeple Cumhurbaşkanlığına bildirilmek üzere, katılımı öngörülen yazı işleri müdürü ve personel isimlerinin 17 Temmuz 2019 tarihine kadar Sosyal İşler Müdürlüğüne bildirilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.”

Söz konusu yazıyı Twitter hesabından paylaşan Mazılıgüney şu ifadeleri kullandı:

“Adli yıl açılışı için Yargıtay Tetkik Hakimleri ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılarının tamamının yanı sıra, dairelerdeki yazı işlerinden (kalem) müdür ve 4 personelin de katılımını zorunlu tutmuş. Geçen yıllarda girişte kimlikle katılım kontrolü yapılmış. Yorum yok!”

yazi1.png