Yarı çıplak marketçi maskeli hırsıza karşı

Yarı çıplak marketçi maskeli hırsıza karşı
İstanbul'da kazayla biten hırsızlık olayında ilginç detaylar ortay açıktı. Ulus’ta bir markete sigara çalmak için giren maskeli hırsızların polise verdikleri ifadelerinde 'Sigara sağlığa zararlı, ondan çaldık' dediği öğrenildi.

İstanbul'da girdikleri marketten koliler dolusu sigara çalmak isteyen hırsızları, seslere uyanan işyeri sahibi iç çamaşırıyla kovaladı. Kameralara yansıyan o anlarda hırsızlar aldıkları eşyaları bırakıp kaçarken, işyeri sahibinin ihbarıyla yakalandılar. Hırsızlar, ifadelerinde 'sağlığa zararlı olduğu için' sigaraları çaldıklarını söyledi.

ARACI POLİSE BİLDİRİP YAKALATTI

Olay geçen perşembe günü saat 06.00 sıralarında Beşiktaş Ulus Mahallesi'nde yaşandı. Adnan Saygun Caddesi'ndeki bir süpermarketin kilidini kesen maskeli çetenin dört üyesi, içerideki sigaraları yanlarında getirdikleri karton kutulara doldurdukları sırada ofisinde uyuyan market sahibi O.B. sesler üzerine uyandı. O.B., üzerinde iç çamaşırıyla saldırdığı soyguncuları sopayla püskürtmeyi başardı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlarda O.B., kaçan hırsızların bindiği lüks cipin plakasını polise bildirdi. Cipin izine ulaşan polis ekipleri ile hırsızlar arasında amansız bir takip başladı. Şüpheliler polislere ateş açınca kısa süreli bir çatışma çıktı. Bir başka polis aracı tarafından önü kesilen ciple ekip otosu kafa kafaya çarpıştı. Kazada 4 polis memuru yaralandı. Cipteki 4 hırsızlık şüphelisi gözaltına alındı.

POLİSE YÜZSÜZ İFADE

Çete üyeleri iddialara göre polisteki ifadelerinde "Sigara zaten sağlığa zararlı. Ondan çalıyoruz" dedi. Şüpheliler E.S. (35) S.K. (36), G.K. (39) ve C.A. (35) adliyeye sevk edildi.

CİPİ DE MART AYINDA ÇALMIŞLAR

Cipin geçtiğimiz martta Büyükçekmece'den çalındığı, üzerine sahte plakalar takıldığı ve boyatılarak renginin değiştirildiği ortaya çıktı. Çete üyelerinin 3 ay içinde aynı ciple 5 farklı hırsızlık ve soygun olayını gerçekleştirdiği belirlendi.