Yarım asırdır el emeğini sanata dönüştürüyor. Türkiye’deki 16 ustadan biri

Yarım asırdır el emeğini sanata dönüştürüyor. Türkiye’deki 16 ustadan biri
Tunceli’de yaşayan Halil Bozkurt isimli bir vatandaş, çocukluk yıllarından beri tüm hayatını geçirdiği tezgahının başında el emeği ürünleri yaparak mesleği yaşatmaya çalışıyor.

ANADOLU AJANSI- Tunceli'de yaşayan 75 yaşındaki Halil Bozkurt, çocukluk yıllarında öğrendiği çömlekçilik mesleğini sürdürmeye devam ediyor.

Küçük yaşlarda mesleği öğrenen Bozkurt, usta olduktan sonra yaklaşık 50 yıldır ömrünü geçirdiği tezgâhının başında el emeği ürünler yaparak mesleğini yaşatmaya çalışıyor.

Mesleğine olan sevgisi ve gösterdiği azmiyle takdir toplayan Bozkurt, ürünlerini Elazığ başta olmak üzere çevre il ve ilçelere satarak geçimini sağlıyor. Çömlek ustası Halil Bozkurt, mesleğini severek ve keyif alarak sürdürdüğünü söyledi. Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldığını belirten Bozkurt, ilkokul üçüncü sınıfta çömlek yapımıyla tanıştığını dile getirdi.

16 USTADAN BİRİ

Bozkurt, teknolojinin gelişmesiyle çömlekçiliğin yok olmaya başladığını belirterek, "Geçmiş yıllarda yaptığımız ürünleri Erzincan, Tunceli ve Elazığ'da satıyorduk. Akpazar beldesinde 16 çömlek ustasıydık ama onların arasından bir tek ben kaldım." ifadelerini kullandı.