Yarım milyar dolarlık 'uçan saray' hediyeymiş

Yarım milyar dolarlık 'uçan saray' hediyeymiş
Katar Emiri El Sani'nin satılığa çıkardığı, yarım milyar dolarlık süper lüks uçağın Erdoğan için satın alındığı iddia edilmişti. Hükümete yakın Yenişafak gazetesi uçağın Erdoğan'a hediye edildiğini savundu.

Katar Emiri’nin 500 milyon dolarlık süper lüks uçağı, Ağustos ayında satışa çıkardığını ve satış işlemi için İsviçre’de bir şirkete gönderdiğini, 9 Eylül tarihinde de bu uçağın Türkiye tarafından satın alındığını gündeme gelmişti.

AKP'ye yakın Yeni Şafak gazetesi uçağın Katar Emiri tarafından Erdoğan'a hediyeedildiğini savundu.

Yeni Şafak'taki haber şöyle;

"KATAR’DAN JUMBO HEDİYE

Cumhurbaşkanlığı uçak filosuna Boeing 747-8i model yeni bir uçak katıldı. Uçağın Katar EmiriŞeyh Temim tarafından Türkiye Cumhuriyeti'ne hediye edildiği öğrenildi.

Jumbo Jet olarak da bilinen Boeing 747 tipi uçak, 76 yolcu ve 18 mürettebat olmak üzere toplam 94 kişi taşıyabilecek.

VIP iç tasarıma sahip Boeing Business Jet sınıfındaki uçakta, tam teşekküllü bir sağlık odası da bulunuyor. Önceki gece İsviçre’nin Basel şehrinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen VQ-BSK kuyruk tescilli uçak, hangara çekildi.

Uçağın içine yapılacak düzenlemelerin tamamının Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılacağı öğrenildi."

DAHA ÖNCE 53 ARAP ATI GÖNDERMİŞTİ

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2015 yılında, Türkiye'ye gelen  Katar Emiri'nin, ülkesine döndükten bir süre sonra kendisine 53 tane Arap atı gönderdiğini açıklamıştı."

İlgili Haberler