"Yarım puan da alsalar AKP'nin canını yakacak"

"Yarım puan da alsalar AKP'nin canını yakacak"
Anket şirketi KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, parti kuracaklarını açıklayan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın parti ittifaklarında değişiklik yapabileceğini belirterek, "Bu iki parti yarım puanlık oy da alsalar bu AK Parti'nin canını çok yakacak" ifadelerini kullandı.

KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Aralık ayında parti kuracaklarını ifade eden Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kuracakları yeni partilerin siyasi arenada ittifakları ve siyasi ortamı etkileyeceğini belirterek, bu partilerin seçimde alacakları yarım puanın bile AKP'yi sarsabileceğini kaydetti.

T24'e konuşan Bekir Ağırdır, Ali Babacan’ın medyaya verdiği demeçlerden kendisini ideolojik eksende bir yerlere konumlandırmadığı aksine bundan kaçındığı izlenimini edindiğini söyleyerek, “Ağırlıklı olarak söylemi doğrudan AK Parti veya Tayyip beyi eleştirmekten daha çok bugün gelinen noktadaki tıkanmışlık üzerinden bir yürüyor. Ve daha çok profesyonel siyasetçilerle ilişki kullanmayı hedefleyen bir dili var” dedi.

"İTTİFAK KOMBİNASYONLARI DEĞİŞEBİLİR"

Türkiye’deki kutuplaşmaya dikkat çekerek Babacan ve Davutoğlu’nun ittifak kombinasyonlarını değiştirebileceğini söyleyen Ağırdır, "Hem Babacan hem Davutoğlu’nun partisi ittifak kombinasyonlarını çok etkileyecek. İttifakların fay hatlarında bir dip dalga yaratacak. Bu iki parti yarım puanlık oy da alsalar bu AKP'nin  canını çok yakacak” ifadelerini kullandı.

Ağırdır, AKP’nin olası bir seçimi beklemeden seçimden önceki dönemde Davutoğlu ve Babacan partilerini hedef alabileceğini ve iki partiyi de yıpratmaya çalışacağını da sözlerine ekledi.