Yarın resmen başlayacak, altın sahipleri hayrete düşecek: Fiyatlar tek gecede altüst olacak!

Yarın resmen başlayacak, altın sahipleri hayrete düşecek: Fiyatlar tek gecede altüst olacak!
Son günlerde yükseliş gösteren altın fiyatları hakkında ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan hayati bir uyarı geldi. Zelyut, tarih vererek altın fiyatlarında çok büyük bir düşüş yaşanacağını belirtirken, yarın piyasaları sarsacak önemli bir gelişmenin daha yaşanacağını duyurdu.

Eylül ayını büyük bir düşüşle kapatan emtialar, İsrail ve Filistin arasında yaşanan kriz sonrası yeniden piyasalara güçlü bir yükseliş mesajı verdi.

Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerin altın fiyatlarına olan yansımasına dikkat çeken Evren Devrim Zelyut, birikimini değerli madenlerde tutan yatırımcılara seslenerek şu uyarılarda bulundu:

"BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE ALTIN FİYATLARI ANİDEN DİP YAPACAK"

"Orta Doğu'da yaşanan gerilimin altın fiyatlarına yansıması kaçınılmaz şekilde gerçekleşti. İnsanlar, savaş koşullarının genişlemesinden korkarak 'güvenli liman' olan altına yöneliyor. Geçmişte savaş ortamlarında kağıt paranın hükümsüz durumlara geldiğini çok gördük. Bu korkular insanların içlerine sindiği için altına bir geçiş var ancak şunu da unutmayın. Burada yaşanan savaş lokal bir savaş olarak kalacak. Hiçbir büyük devlet, buradaki çatışmanın genişlemesine müsaade etmez çünkü petrol fiyatlarını ve dolayısıyla enflasyonu altüst eder. Hürmüz Boğazı'ndaki trafiğin durması demek, tüm ürünlere gelecek devasa zamlar anlamına geliyor.

Bu yüzden maalesef orada bir katliam yapılacak ve dünya da 3 maymunu oynayarak hayatına devam edecek. Altın yükselecek ama ABD Merkez Bankası'nın beyanlarına baktığımız zaman da enflasyona karşı faizi artırmaya kararlılar. Son gelen iş gücü rakamlarını ben sizinle paylaştım ve çok güçlü bir işgücü piyasası bulunuyor. Gelirlerdeki artış, ABD Merkez Bankası'na faiz artırma kuvveti verecek.

Dolayısıyla Orta Doğu'da yaşanan gerginliğin nereye gideceği birkaç gün içerisinde belli olduğu zaman, altın fiyatları aniden dibi görecektir. Türkiye'de karşılaştığınız yüksek enflasyona karşı ne altının ne de doların getirisi telafi etmez. Bu yatırım araçları sizi enflasyona karşı korumayacak.

ENFLASYON, BÜYÜK ŞİRKETLERİN GELİRLERİNİ TAVAN YAPTIRDI

Türkiye'deki mevcut sistemin çarpıklığı şu. Bankalar bir şekilde mevduat faizlerini yükseltiyor ancak ihtiyaç ve tüketici kredilerini bu artışın önüne koyuyor ve kendi değirmenini rahatlıkla döndürüyor. Sanayici de zammı tüketiciye yansıtarak keyfine bakıyor. Bankacılar ve üreticiler enflasyonist ortamlarda aslında gelirlerini daha fazla yükseltiyor. Bunun canlı örneği de şu; perakendecilere diyorlar ki biraz indirim yap, onlar da hemen tamam diyorlar. Demek ki sen bizi sağlam kazıklıyordun ki kardan feragat ediyorsun rahat rahat.

Enflasyon dönemlerinde gidip devletin de maliyesi tek tek şirketlerin girdi maliyetleri ile nihai ürün fiyatlarını kıyaslayamayacağı için burada arkadaşlar kör, tuttuğunu öpüyor ve altta vatandaş kalıyor.

"YARIN RESMEN BAŞLAYACAK, PİYASALARI ALTÜST EDECEK"

Yarın Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bu büyük şirketler bilançolarını göndermeye başlayacak. O zaman altta kalan vatandaş olarak şunu yapmanız lazım, bu sistemden ve çarpıklıktan yararlanan şirketlerin elde ettiği kazanca bir şekilde ortak olmanız lazım. Bu işletmelerin hisselerini almanız şart. Yüksek karşı şirketleri analiz ederek alım yapmaktan bahsediyorum, gözü kapalı borsaya girmekten değil.

Neden 19 Ekim diyorum çünkü bilanço sezonu açılıyor. Ne geliyor bu dönemde mesela yarın Ebebek gelecek, 20 Ekim'de Arçelik, Kalekim, 23 Ekim'de Otokar ve 24'ünde havalimanları gelecek. Yapı Kredi Bankası gelecek, 25'inde Aygaz, Fort Otomotiv, Tofaş, TÜPRAŞ, Akbank ve daha onlarcası gelecek.

"BUNU YAPANLAR ENFLASYONUN ÜZERİNDE KAZANÇ ELDE EDECEK"

Aklınıza gelebilecek bütün büyük şirketlerin bilançoları teker teker açıklanacak önümüzdeki günlerde Kasım ayının ortalarına kadar. Bu takvimi analiz edenler, köşeyi dönecek arkadaşlar. Sizden yüksek enflasyon ile alınan ve alınacak paraları geri kazanmak hatta mevcut varlıkları enflasyonun üzerine çıkarmak için bir fırsat kapısı açılacak.

Bilanço sezonunda uyanık adamlar tek tek analizlerini yapacak ve bakacak ki enflasyon ve dolar kurunun artışıyla hangi şirketler karlarını rekor seviyede artırmış onu inceleyecek. Gelecek yıl enflasyon olacak mı? olacak arkadaşlar. Dolar kuru yükselecek mi? e ona da şüphe yok yükselecek. O halde şu anki şartlarda gelirlerini enflasyonun üstünde artıran şirketler gelecek yıl da rekor kar elde edecek ve yatırımcısını enflasyonun üzerinde kazandıracak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar