YAŞ toplantısı sona erdi: 14 general ve amirale terfi

YAŞ toplantısı sona erdi: 14 general ve amirale terfi
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan başkanlığındaki basına kapalı toplantı, yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. 14 general ve amiral üst rütbeye yükseltildi.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz hazır bulundu.

ERDOĞAN, YAŞ KARARLARINI ONAYLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şura toplantısının ardından alınan kararları imzaladı. Erdoğan Dijital Medya hesabından, Erdoğan'ın YAŞ kararlarını imzalamasına ilişkin fotoğraf paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yüksek Askeri Şura (YAŞ)'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“30 Ağustos 2019 tarihinden geçerli olmak üzere 14 amiral ve general bir üst rütbeye 40 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş, 12 amiralin görev süreleri 1 yıl, 313 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatılmıştır. Bir general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül’den 2019 tarihinden itibaren, 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos itibarıyla emekliye sevk edildi. Halen 241 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2019 tarihi itibarı ile 233 olacaktır. 30 Ağustos 2019 tarihinden geçerli olmak üzere Kuvvetleri Komutanlığından Tümgeneral İrfan Özsert, korgeneralliğe terfi ettirildi.”

İlgili Haberler