Yasadışı avlananlar görevlilere ateş açtı

Yasadışı avlananlar görevlilere ateş açtı
Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde kaçak avlanırken kendilerini suçüstü yakalayan görevlilere ateş açan ve kovalamaca sonunda yakalanan 4 kişiye 23 bin 12 lira para cezası kesildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere avda kullanılan kamyonete el koydu.

Kahramanmaraş'ta kamu görevlisi olan 4 kişi kaçak avlanırken yakalandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince 4 kişiye 23 bin 12 lira para cezası uygulandı. 4 kişi hakkında başlatılan savcılık soruşturması ise devam ediyor.

gorevlilere-ates-acan-avcilara-23-bin-lira-ceza-9274-dhaphoto4.jpg

DHA'da yer alan habere göre,  Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, cumartesi günü gece saatlerinde Nurhak ilçesinin Yılanovası mevkisinde Ş.U., M.U., Y.U. ve M.U.'yu farla yaban tavşanı avlarken tespit etti. Şüpheliler, görevlileri görünce kaçmaya başladı. Bu sırada kamyonetten, görevlilerin olduğu araca tüfekle ateş açıldı. Dağlık arazi olması nedeniyle sol ön tekeri parçalanan kamyonet, Ekinözü ilçesinin Türkmenler Mahallesi yakınlarında durmak zorunda kaldı. İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, araçta bulunan Ş.U., M.U., Y.U. ve M.U.'yu 2 tüfekle birlikte gözaltına aldı.

gorevlilere-ates-acan-avcilara-23-bin-lira-ceza-9274-dhaphoto3.jpg

8 YABAN TAVŞANI BULUNDU

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere avda kullanılan kamyonete el koyarken, sabah olay yerine tekrar gittiklerinde şüphelilerin kaçarken attıkları avlanmış 8 yaban tavşanı buldu.

gorevlilere-ates-acan-avcilara-23-bin-lira-ceza-9274-dhaphoto5.jpg

HEM İDARİ HEM TAZMİNAT CEZASI

Kamu görevlisi olan ve kaçak avlanırken suçüstü yakalan şüphelilerden M.U. ve Ş.U.'ya avcılık belgesi olmaması, yasaklanan zamanda ve ava kapalı alanda av yapması ve farla avlanmaları nedeniyle 3 bin 609'er lira, Y.U. ve M.U.'ya bu maddelere ek olarak kullandıkları tüfeklerde takoz olmamasından dolayı 464 lira ceza ile birlikte 4 bin 73'er lira idari para cezası kesti. Bunun dışında avladıkları her bir yaban tavşanı için 956 liradan 7 bin 648 lira tazminat cezası olmak üzere 4 kişiye toplam 23 bin 12 lira idari ve tazminat cezası kesildi.

gorevlilere-ates-acan-avcilara-23-bin-lira-ceza-9274-dhaphoto2.jpg

4 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Kanun gereği avda kullanılan kamyonetine el konulan kaçak avcılar ise jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Kamu görevlisi olan 4 kişi hakkında başlatılan savcılık soruşturması ise devam ediyor.