​​​​​​​Yaser Arafat'a indirilen zarflar

Filistin hareketinin en büyük lideri olarak Yaser Arafat kabul edilir. Rahmetli sıkça Türkiye'ye gelirdi. En çok da Süleyman Demirel'i ziyaret ederdi.

Bu gelişlerden fazla, dönüşleri güzel olurdu. Siz neden diye sormadan cevap vereyim. Her defasında Arafat'ın eline bir zarf tutuşturulurdu. Bu kalınca şeyin içinde sadece dolar balyası olurdu.

Bir başka merhumun ifadesiyle bunlarda en az 100 bin dolar bulunurdu. Zaten FKÖ liderinin amacı da bunu almaktı. Çok sık olmasa da Filistin halkının ihtiyaçları için bir miktar daha gönderildiğini biliyoruz.

Peki, Ankara'daki Mısır'ın büyükelçiliğinin FKÖ militanlarınca basılması tesadüf müydü? Kahire yönetimine eylem için bula bula bizdeki mi seçilmişti?

Bugünkü durum

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Filistin'e destek anlamında en fazla yardım Erdoğan döneminde yapıldı. Onun hükümetlerini kıyaslarsak ortaya çok büyük bir kargo kutusu çıkar. Hatta daha fazlası. Ya Filistin savunuculuğuna karşı yaptıklarına ne diyeceksiniz?

Enerjiden ilaca kadar hep bizim katkılarımızla temin edildi.

Bunları niye yazma ihtiyacı duydum biliyor musunuz?

Filistin'in bize attığı son kazık inanın sinirlerimi bozdu. Barış Pınarı Harekâtı'nı bunların kınamasını bir türlü affedemiyorum.

Tarihten sayfalar

Yıllar yılı sayısız zarfı ceplerine indirenler bunu yapmamalıydılar. Şimdilik bu kadarla yetineceğim. Ancak Süveyş Kanalı Harekatı'nda İngilizleri püskürten Cemal Paşa'yı arkadan vuran kimlerdi? Suudi Arabistan'da da Fahrettin Paşa'yı satanlar da yine bunların büyükbabaları değil miydi?

Tek yol

Hep söyledim, hep yazdım; "Bize bizden başka dost yok." Yarın da aynı kazığı bunlardan yiyeceğimiz kesin. Bu da kulaklara küpe olmalı.

Altın Elma ne oldu?

Amasya'nın en önemli etkinliği "Altın Elma TSM Yarışması"dır. Bu yıl bir tuhaflık olduğu kesin. Hiçbir hazırlık yok. Eğer, harekât yüzünden, deniyorsa yanılgı içindeler.

Ekranlarda komedi dizilerinden geçilmiyor. En çok izlenme payı bunların. Kaldı ki, Türk Sanat Müziği'nin ağırlaştırılacak tarafı var mı? Arada 9/8'lik besteyle başvuru yapılırsa değerlendirmeye almazsınız. Olur biter.

Ya öteki

Amasya Belediye Başkanı'na önerim Altın Portakal'ın yolundan gitmesi. Kararın bir an önce açıklanmasını bekliyoruz. 2019'un boş geçirilmesi tarihî bir hata olacaktır.

Bir aşk hikâyesi

O Ses Türkiye'nin tutkunları Cumartesi gecesi müthiş bir olaya tanık oldular. Gürsu adlı delikanlı ile Özgür isimli bayanın müthiş aşk öyküsünü yaşadılar.

Neticede her ikisi de, jürinin tamamının oylarını alıp bir üst tura yükseldiler. Sahnede birebirlerine sarılıp ağlayışları herkesi gözyaşlarına boğdu.

Benim kanaatim her ikisinin de en azından yarı finale, hatta finale kadar uzanacakları.

Yıktı, geçti

Yarışmanın bir başka yıldızı Ayşe Nur Gül'dü. Bu müthiş ses ve yorum Ele Deme -Öyle Söyleme- ile ortalığı yıktı geçti. Azeri bestekâr Sevda Ekberzade'nin bu şarkısı bu kadar mı güzel okunurdu... Aynı bestecinin Türkiye'de çok tanınan pek çok eseri söylenmekte. Örneğin "Ala gözlüm." Ayşe Nur, bir başka finalist adaylarından.

Öte yandan Hadise ile Beyaz'ın telaffuzlarındaki yanlışlıktan söz etmek istiyorum. Mesela her ikisi de "helel olsun" diyor. Yine de onlara "helal olsun" demelerini hatırlatıyorum.

Hadise'nin 33. yaşını tebrik etmeyi de unutmuyorum. Nice senelere.

***

İyi gidiyor

Fenerbahçe-Konya maçından önce spor yazarı Emre Bol, Serdar Aziz'i yere göğe koyamadı. Hatta ara sıra ilk 11'e almıyor diye Ersun Yenal'a bindirdi.

Peki sonra ne oldu. Konya'nın tek golünü Serdar attı! Yani kendi kalesine. Bu işin esprisi. Sarı-Lacivertli ekip, bu sezonun en iyi futbolunu oynadı. Merhum Necati Bilgiç ustanın tabiriyle "takım oturdu." Ona da rahmet diliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Hatıralar da dal istiyor, kuşlar gibi konacak. Oktay Rifat

 

Yazarın Diğer Yazıları