Yasin Öztürk: Sağlık çalışanlarımız risk altında

Yasin Öztürk: Sağlık çalışanlarımız risk altında
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, tıbbi malzeme konusunda sorunlar olduğuna dikkat çekerek, korona virüs salgınıyla mücadele konusunda sağlık çalışanlarının risk altında olduğunu ifade etti.

Meclis Genel Kurulun’da korona virüs salgını ve alınan tedbirlere ilişkin açıklamada bulunan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, "Sağlık çalışanlarımız risk altında. Bu dönemde görüldü ki hastaneleri bir merkeze toplayarak riski artırıyoruz, sağlık personeli sayımız yetersiz" ifadelerini kullandı.

Öztürk’ün açıklamaları şu şekilde:

"Maske konusunda yaşadığımız kaosu gördük. Maskeleri Çin’den ithal ediyorduk, Çin ülkesinde salgın görülmesinden itibaren elimizdeki maskeleri geri aldı. Ülkemizde üretim yapan sadece 5 firma var ve ne yazık ki üretimleri ülkemize yetmeyecek kadar kısıtlı. Değil korona virüsüne karşı yeterli maskeyi, zorunlu takması gereken kronik hastaların bile kullanacağı kadar maske yok elimizde. Bilim Kurulunun yaptığı maske ihraç yasağı neredeyse itiraf niteliğinde. Ne diyor yasakta? “Maskede vatandaşlarımızın kolay alabilir olduğu doygunluğa ulaşmadan ihracat izni vermeyeceğimizi tüm üreticilere hatırlatmak istiyoruz.” Yani vatandaşımızın elinde alabilir doygunlukta, sayıda maske yok, olan da karaborsa paranız yeterse.

Diğer konu da korona virüsünden etkilenen vatandaşları tespit edebilecek test kiti meselesi. Sağlık Bakanlığı, şubat ayında bir açıklama yaparak yerli kitin üretimi çalışmalarına başladığını ve 10 ülkeye ihraç edebileceğimizi açıklamıştı. Ancak görüyoruz ki test kiti hâlâ test aşamasında ve ihracatı bırakın, elimizde bile yeterince malzeme yok.

Sayın Bakan, iyi bir sınav veriyor ama gönül ister ki Sayın Bakanımız sadece vaka sayılarını değil, uygulanan test sayıları ve test kiti üretimi hakkında da vatandaşımızı rahatlatacak bilgi verebilsin.

Bir kez daha tekrar ediyorum: Sağlık çalışanlarımız risk altında. Bu dönemde görüldü ki hastaneleri bir merkeze toplayarak riski artırıyoruz, sağlık personeli sayımız yetersiz."