Yaşlılara önlem diye başladı ‘zulüm’ oldu!

Yaşlılara önlem diye başladı ‘zulüm’ oldu!
Korona virüs salgını nedeniyle risk gurubundaki ileri yaşlı vatandaşlar için alınan önlemler zulme dönüşmeye başladı. Öte yandan yaşlılara ‘virüslü’ muamelesi yapılması da sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Erdem AVŞAR / YENİÇAĞ

Çin’de patlak veren ve kısa sürede birçok ülkeye sıçrayan korona virüs nedeniyle Türkiye’de de bazı tedbirler alınmaya başladı.

Avrupa’yı kasıp kavuran salgın nedeniyle Türkiye’de 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik hastalığı olanlar için sokağa çıkma yasağı getirildi. Bazı belediyelerde toplu taşıma indirim kartları iptal edilirken, bazı belediyelerde ise 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçları kullanması yasaklandı.

Söz konusu kısıtlamaların ardından sosyal medyaya yansıyan görüntülerde birçok vatandaşın mağduriyet yaşadığı görüldü. Öyle ki market ihtiyacı konusunda yetkililere ulaşamayan veya hastaneye gitmesi gereken birçok vatandaş uzak mesafeleri yürümek zorunda kaldı.

Nüfusun sadece yüzde 9’unu oluşturan 65 yaşın üzerindekilerden 850 bin kişi geçinebilmek için çalışmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre her gün işe gitmek zorunda olan 142 bin 65 yaş üzeri insan var.

‘VİRÜSLÜ’ MUAMELESİ

Öte yandan yine sosyal medyaya yansıyan bazı görüntülerde, ileri yaştaki vatandaşlara adeta virüslü muamelesi yapıldığı ortaya çıktı.

Riskli grupta oldukları nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilen yaşlılara adeta virüs taşıyıcısı gibi davranılması tartışmalara neden oldu.

Halbuki yaşlılar için önlem alınmasının nedeni virüs taşıyor olmaları değil, virüsün onlara ulaşması durumunda hastalığı ağır geçirecekleri ve metabolizmaları gençlere göre daha zayıf olduğu için ölüm riskini yüksek olmasıydı.

TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

Sosyal medyaya yansıyan skandallar beraberinde gözaltıları da getirdi. Yaşlılara kötü muamelede bulunduğu tespit edilen kişiler gözaltına alınırken, sosyal medyada da tepkilere neden oldu.

O tepkilerden bazıları şu şekilde:

77.JPG

İlgili Haberler