Yatırımcılar dikkat. Altın fiyatlarının yeni rotasını uzman isim açıkladı

Yatırımcılar dikkat. Altın fiyatlarının yeni rotasını uzman isim açıkladı
Son ayların en düşük seviyesinde seyreden altının ne olacağı yatırımcıların merak konusu oldu. Peki altın yükselecek mi?

Altın fiyatlarındaki düşüş seyri devam ediyor. Dolardaki rahatlamanın da etkisiyle düşen altının fiyatı 420 lira sınırına kadar geriledi. Gram altın 421 lira bandında seyrederken çeyrek altın aylar sonra 700 liranın altını görerek 698 liraya geriledi. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu ise altın ve gümüşte yaşanan gelişmeleri Twitter hesabından değerlendirdi.

 Altındaki düşüş ürün fiyatlarını da etkiledi. Cumhuriyet altını 2 bin 845 liraya kadar geriledi. Altındaki düşüşü değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç şatıroğlu, "Altın dün üçgeni aşağı kırdıktan sonra ABD seansında satışlar derinleşmedi. ABD seansında toparlamadı ama 1835'te tutunması pozitif oldu. Gram altın için artık 418 bölgesinden en azından bir tepki yükselişi gelmesi lazım. "Altın ne zaman şu olur" sorularına cevap veremiyorum." İfadelerini kullandı.

Şatıroğlu, "Gümüş zaten yükseliş trendinde. Altında bir düşüş olmadığı sürece yükselişin devamını beklerim. 27,50'deki direnci geçmesi ve üzerinde kalması hareketin devamı için olumlu olur." ifadelerini kullandı.