Yavaş ilk rantı köylüye verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP ve AKP'nin ilk iş birliği İmrahor vadisindeki 8 köyün imar sorunlarının çözülmesi için gerçekleşecek.

Mansur Yavaş, yerel seçim öncesi İmrahor vadisindeki köyleri ziyaret edince muhtarlar 30 yıllık imar çilelerini anlattılar, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını ve müteahitlere rant sağlanmak istendiğini belirterek şikâyet ettiler. Yavaş, "Seçilirsem ilk işim mağduriyetinizi gidermek olacak" dedi…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yavaş Çankaya'ya 4-5 kilometre uzaklıkta olan İmrahor vadisindeki 8 köyün muhtarlarını makamında kabul etti.

İmar Daire Başkanı Coşkun Tunç'u da toplantıya çağıran Başkan Mansur Yavaş 30 yıldır bekleyen imar sorununun acilen çözümü için muhtarların yanında talimat vererek sözünü tuttu ve imar rantını seçim öncesi söz verdiği gibi doğrudan köylüye verdi.

Muhtarlar daha sonra AKP Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Av. Fatih Ünal'ı da ziyaret ettiler. Ünal da, "Olumlu her projeyi destekleriz" diye muhtarların yanında olduklarını ifade etti.

Böylece 30 yıldır kandırılan ve rantçılara peşkeş çekilmek istenilen 8 köyün imar sorunlarının çözümü için CHP ve AKP köylülerin lehine olması için ilk kez iş birliği yaptılar.

orhan-uguroglu,-dsc_0045.jpg

İmrahor vadisinde bulunan 8 köyün mahalle olduğunu, otoyol altının imarlı, üstünün ise imarsız olduğunu vurgulayan Aşağı İmrahor köyü muhtarı Mustafa Aytek, "İmarlı alanlara inşaat ruhsatları verilmiyor, imarsız alanlarımızın sorunları da çözülmüyor 30 yıldır çok sıkıntılıyız" dedi.

Aytek, "Başkanım sizlerin de desteğiyle öncelikle imarlı alanlarımızın ruhsatları verilsin, diğer alanlarımızın da imarları yapılsın. Doğal gazımız gelsin, kömürden kurtulalım, cadde ve sokaklar yapılsın çamurdan kurtulalım. Şehrin göbeğine 4 kilometre yakında ama ne mahalle, ne de şehir hayatı yaşıyoruz, hâlâ köy hayatı yaşıyoruz. Rant peşinde olanlara imkan vermeyin, köylünün sorunlarını lütfen çözün" diye konuştu.

orhan-uguroglu,-img_6244.jpg

Mansur Yavaş muhtarlarla yaptığı toplantıya, İmar Daire Başkanı Coşkun Tunç ve Fen İşleri Daire Başkanı Erol Gündüz'ü de çağırdı ve İmrahor vadisi sorunlarının durumunu sorarak "sorunlarının çözülmesi" talimatını verdi.

Tunç, otoyol altı için imarlı alanda yaklaşık 2 ay içerisinde inşaat ruhsatlarının verilmesinin mümkün olacağını bildirdi. Otoyol üstü için ise tarım izinlerinin ve diğer izinlerin alındığını 5 binlik imar çalışmalarının talimat verilmesi durumunda başlayabileceğini ifade etti.

Başkan Yavaş bu bölgenin imar çalışmalarının da derhal başlaması talimatını verdi.

Değerli okurlarım,

Bu bölgenin sorunlarını daha önce yazdığım için muhtarlar, Aşağı İmrahor'dan Mustafa Aytek, Mühye'den Murat Kabasakal, Boztepe'den Ali Yıldırım, Karataş'tan Ömer Oflaz, Yakub Abdal Yılmaz Yıldırım, Orta İmrahor'dan Osman Gençoğulları, Yukarı İmrahor'dan Yakup Pekcan ve İlkbahar'dan Ali Tatlı beni ziyarete gelerek Başkan Yavaş ile yukarıda yazdığım gelişmeleri anlattılar.

AKP'li İbrahim Uyar ne dedi?

Uzun yıllar büyükşehir belediye meclis üyeliği yapan ve 31 Mart'ta Keçiören'de AKP belediye meclis üyesi olan harita mühendisi İbrahim Uyar'a bu gelişmeyi nasıl değerlendirdiğini sordum.

Projede "kamu yararı" olduğuna dikkat çeken Uyar, "Ankara'nın kanayan yarasıdır. Bu bölgenin imar planları da, Ankara Kanalı projesi de defalarca verilen sözlere rağmen tutulmadı. Şimdi İmrahor vadisi için önemli bir şans var. Başkan Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen sözlerinin arkasında duruyorlar.

Meclis'te çoğunluğu bulunan AKP grubu da önceki kararlar ile Bakanlar Kurulu kararının arkasında durarak bölge halkının mağduriyetini mutlaka gidermelidir" diye konuştu.

Özür diliyorum: Dün yazımda sehven, "17 Nisan'da Demirel vefat etti" ifadesi yer aldı. Doğrusu, 17 Nisan'da Özal vefat etti olacaktı.

 

Yazarın Diğer Yazıları