Yavuz Ağıralioğlu, “Beka nedir, ne demektir?”

Yavuz Ağıralioğlu, “Beka nedir, ne demektir?”
Meclis’e sunulan ‘Beka’ araştırma önergesi üzerine söz hakkı alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Ne istiyorsunuz tam olarak? Seçimlerden mi çekilelim. Sadece hükümeti öven cümleler mi kuralım?” şeklinde konuştu.

Yeniçağ / Erdem AVŞAR

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili ‘beka’ tartışmalarına ilişkin, “17 yıldır iktidarı elinde bulunduran bir siyasal topluluğun milletinin karşısına çıkıp beka meselesinden bahsetmesi “ben 17 yıl ülkeyi kötü yönetim” demektir” ifadelerini kullandı.

“Muhalefet ne der atamalarınızda size yakın diye münasebetsiz adamları devlete atarsanız. Biraz daha açıyorum FETÖ’cüleri istihdam ederseniz beka problemi oluşur. Siz de dersiniz ki “durum kontrolümüz altında, bunun beka problemi olmasına izin vermeyeceğiz” diyen Ağıralioğlu’nun, AKP, MHP ve HDP oylarıyla reddedilen 'beka' araştırma önergesine ilişkin açıklamaları şöyle:

Bugün yanınızda duran MHP dün size “böyle devam ederseniz beka problemi olur” diye bağıran taraftaydı. Eşkiyanın başını ezmek için milletle olması gerekenlerin, eşkıya ile oturup milletin başını ezdiği durum beka sorunu olur. Bütçeyi istisnalarla delik deşik ederseniz muhalefet der size “beka sorunu var” diye. Muhalefet derse ki size dışişlerinin ferasetsizliğini tüm ülke çeker. Yurdunuz mülteci akınına uğrar bu bir beka problemine dönüşür der. İktidar der “olay kontrolümüz altında beka sorunu olmaz.”

“Vallahi size şaşırıyorum. Bina yıkılıyor “ders aldık” FETÖ’cüler darbe yapıyor “ders aldık.” PKK’lıların PKK’lı olduğunu öğrenmek için çözüm rezaletine ne gerek vardı? Sorsaydınız bize söyleseydik. Sizin lehinize feragat mı etmemizi istiyorsunuz. Mesela Yozgat’ın belediye başkanını Cumhur ittifakı seçmezse ülkenin yıkılacağına inanmamızı mı bekliyorsunuz? Ne istiyorsunuz tam olarak? Seçimlerden mi çekilelim. Sadece hükümeti öven cümleler mi kuralım? Biz sizi hangi cümlelerle takdir edelim? Onları da söyleyin de hata yapmayalım.”

“Bir seçim alanında bizden pahalılık yüzünden şikayetçi olsa vatandaşa “Sağa sola mermi atarken domatesin fiyatı mı dert edilir?” desek bizi sokağa çıkarmazsınız.”

İlgili Haberler