Yavuz Ağıralioğlu: "Vatandaşa ruhsatlı tabut veriyorlar"

Yavuz Ağıralioğlu: "Vatandaşa ruhsatlı tabut veriyorlar"
Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu imar barışını, vatandaşlara ‘ruhsatlı tabut vermek’ olarak yorumladı. “20 sene önce G-8, G-20 konuşuyorduk şimdi patlıcanı biberi konuşuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, FOX TV’de, İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar saat programına konuk oldu. Ağıralioğlu, Kartal’da çöken bina üzerinden kendisine imar barışı hakkında yöneltilen soruya, hükümetin ruhsatlı tabutlar dağıttığı yönünde cevap verdi. EYT mağdurlarının yaşa takılmadığını AKP ve MHP engeline takıldığını söyleyen Ağıralioğlu şunları söyledi:

“İMAR BARIŞI RUHSATSIZ TABUT VERMEKTİR”

“Hükümeti uyardık Ruhsatsız evlerde yaşıyorlar diye insanlara ruhsatlı tabutlar vermektir bu. Hükümet her yaşadığımız acının ardından kameraların karşısına çıkarak ders aldığını söylüyor. Deprem gibi bir tecrübenin altından yönetime gelmiş bir hükümet daha doğru kararlar vermeliydi. Vatandaşlar ruhsatsız yapılarını ruhsatlandırarak kazanç sağlamaya çalışırlar. Devlet burada araya girerek bunun önüne geçmeli.”

“BİZİMKİLER SÜREKLİ DERS ÇIKARIYOR”

“Hükümetin sürekli olarak, her olayın ardından ‘ders aldık’ demesinin gayrı ciddi olduğunu düşünüyorum. Ayıptır. Soma’da maden faciası olur, teröristlerle müzakere yapılır bizimkiler devamlı ders çıkarır. Halkımız size, daha önce yaşadığımız kötü şartlardan kendilerini kurtarasınız diye iktidarı verdi. Bizimkiler sürekli ders çıkarıyor.”

“TAYYİP BEY KURALSIZ BİR RAKİPTİR”

“Tayyip Bey kuralsız bir rakiptir. 16 yıldır en iyi yaptığı şey, konuşulmasını istemediği şeylerin üzerine yeni söylemler yaratmak. Tayyip Bey bu seçimleri de ‘beka problemi var’ diye kurguladı. Sivas’ta domates, biber, patlıcan diye feveran eden vatandaşa, “mermi fiyatında haberiniz var mı” diye feveran etti. 20 yıl önce G-8, G-20 konuşuluyordu. Şimdi patlıcanı biberi konuşuyoruz. ‘Mermi fiyatlarından haberiniz var mı?’ ne demek. Siyasetin diline baktığınızda zannedersiniz orduya general seçiyoruz. Biz belediye başkanı seçeceğiz aslında hepsi bu. Ülkede beka sorunu varsa bunun sebebi 16 yıldır rakipsiz bir şekilde ülkeyi yöneten iktidar partisidir.”

"HDP’YE 80 MİLYON DEVLET YARDIMI YAPIYORSANIZ..."

“Sayın Cumhurbaşkanı, ‘HDP eşittir PKK’dır’ diyorsa, mitingde konuşmayacak gereğini yapacak. HDP’ye 80 milyon devlet yardımı yapıyorsanız, suça ortak oluyorsunuzdur. Devlet biraz ciddiyetle yönetilir. Ben HDP’nin aldığı 6 milyon oyu HDP’nin başarısı olarak değil, hükümetin başarısızlığı olarak görüyorum. PKK’nın en çok istediği şey, Sayın Cumhurbaşkanının kurduğu cümledir. Bence HDP terörle arasına mesafe koyamayan Kandil’in, İmralı’nın gölgesinden kurtulamayan bir siyasi organizasyondur.”

İlgili Haberler