Yavuz Bingöl kimdir, nereli ve kaç yaşında? İbo Show Yavuz Bingöl hakkında bilgiler

Yavuz Bingöl kimdir, nereli ve kaç yaşında? İbo Show Yavuz Bingöl hakkında bilgiler
Bu akşam ekrana gelecek olan İbo Show’un konukları arasında yer alan isimlerden biri de Yavuz Bingöl oldu. Türkücü ve oyuncu olan Yavuz Bingöl ile ilgili meraklı arayış başladı. İzleyiciler Yavuz Bingöl kimdir, nereli? sorularına ilgi gösteriyor. Aynı zamanda yıllara damga vurmasıyla birlikte Yavuz Bingöl kaç yaşında araması da yapılıyor. İşte Yavuz Bingöl'ün hayatına dair bilinenler...

Her Cumartesi yayınlanan İbo Show''da bu akşam müzik şöleni yaşanacak. Programa Yavuz Bingöl de renk katacak. Sevilen şarkılarıyla büyük hayran kitlesine sahip olan Yavuz Bingöl hakkında merak edilenleri haberimize ekledik. İşte Yavuz Bingöl kimdir, nereli, kaç yaşında sorularının cevapları...

YAVUZ BİNGÖL KİMDİR? YAVUZ BİNGÖL KAÇ YAŞINDA?

7 Ekim 1964’te İstanbul''da doğdu. Babası edebiyat öğretmeni Yılmaz Bingöl, annesi Şahsenem Bacı olarak tanınan halk ozanı Şahsenem Akkaş’tır.[1] Babasının işi nedeniyle ilköğrenimini Konya, İstanbul ve Ankara’da beş farklı okulda yaptı.[2] Ortaokul öğrenicisi iken Ankara Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak korno-piyano bölümüne girdi.

1979 yılında eğitimini yarıda bırakıp İzmir’e taşındı. Müzik öğretmeni İsmail Ünlü ve annesinin çabaları sonucu 1983’te müziğe geri döndü. Annesiyle sokak düğünlerinde çaldı ve albümler çıkardı. 1984-1986 arasında zorunlu askerlik hizmetini yaptıktan sonra İzmir’e döndü ve aynı yıl evlendi. Bu evliliğinden “Türkü Sinem” adında bir kızı oldu.

1986 yılında müzisyen arkadaşı Nihat Aydın ile “Umuda Ezgi” grubunu kurarak protest müzik yaptı. Aktif olarak 7 yıl grubun solistliğini yaptı, onbeşe yakın beste yaptı.

1995’te gruptan ayrılıp Sen Türkülerini Söyle adlı ilk solo albümünü çıkardı; bunu sırasıyla Baharım Sensin (1997), Gülen Az (1998), Sitemdir (1999), Üşüdüm Biraz (2000), Belki Yine Gelirsin (2002), Unutulur Herşey (2004), Biz (2005), Yare (2007), Kül (2010), Ateş (2012) adlı albümleri izledi.