Yavuz Selim Demirağ Meclis gündeminde

Yavuz Selim Demirağ Meclis gündeminde
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’ın cezaevine konulmasını Meclis gündemine taşıdı.

Yeniçağ / İstanbul

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ’ın hakkında açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla cezaevine konulmasını Meclis gündemine taşıyarak, “Ergenekon ve Balyoz davalarının takipçisi olmuş, FETÖ kumpaslarını ortaya çıkarmış bu kişi şimdi cezaevinde. Yazık, ülkemize yazık, demokrasimize yazık” ifadelerini kullandı.

Yokuş’un açıklamaları şöyle:

“Gazeteci yazar Yavuz Selim Demirağ şu saatlerde cezaevine girmek üzere. Malumunuz bu arkadaşımın geçenlerde bir grup çetenin sopalarla yaptığı sonucu ağır yaralanmış. Ona saldıran alçaklara ceza verilmezken bu arkadaşımız cezaevine girdi. Suçu fikir suçu.

Sayın Cumhurbaşkanımıza “Kaşının üzerinde gözün var” demiş, fikren eleştirmiş, mahkemeler doğru düzgün ifadesini dahi almamış “11 ay 20 gün gel bakalım yat.”

Ve şimdi diyor ki bu kardeşimiz “Ben bu cezayı şerefle çekerim” Niye biliyor musunuz? “Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına asla hakaret etmem. Eleştiririm ama hakaret etmem. Adaletin olmadığı, demokrasinin olmadığı bir ülkede bunları yaşarım” diyor ve yaşıyor.

Yavuz Selim Demirağ katıksız bir Türk milliyetçisi tam bir ülkücü dava adamı. Ve bu 2016 yılında FETÖ operasyonlarının şaşırttığı bir süreçte. Önüne gelenin FETÖ’cü yapıldığı bir dönemde onu aşkın arkadaşıyla birlikte yine cezaevine gönderilen bir arkadaşımız. Suçu FETÖ’cü hainlerin, alçakların hakkında yazmış olduğu kitap. Sanki “Sen neden FETÖ’cüleri ifşa ettin. Neden FETÖ’cülerle iktidarın ilişkisini ifşa ettin” diyerek içeri atılan bir kardeşimiz.

Bunları söylerken gerçekten çok üzülüyorum. Ergenekon ve Balyoz davalarının takipçisi olmuş, FETÖ kumpaslarını ortaya çıkarmış bu kişi şimdi cezaevinde. Yazık, ülkemize yazık, demokrasimize yazık.”

Demirağ, bugün öğlen saatlerinde Ankara Batı Adliyesi'ne giderek teslim oldu. Demirağ'ı arkadaşları yalnız bırakmazken, Ayaş Cezaevi'nde tutulacağı bildirildi.

İlgili Haberler