Gözaltına alınan Yavuz Selim Demirağ, serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Yavuz Selim Demirağ, serbest bırakıldı
Gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ, gece yarısı gözaltına alındı. Bir hakaret davası nedeniyle gözaltına alındığı belirtilen Demirağ, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ, dün gece Ankara'da gözaltına alındı. Bir hakaret davası gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenilen Demirağ, gözaltı işleminin ardından sağlık muayenesine götürüldü.

Gece yarısı polis tarafından evinden alınan Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 

Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, Ankara 46. Asliye Ceza Mahkemesinde nöbetçi hakim karşısına çıkarıldı. Demirağ hakkında Necmettin Utuş’un açtığı hakaret davasına gitmediği için hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. 

Adli kontrolle her salı günü karakola giderek imza attığını ifade eden Demirağ, “Bana tebligat gelmedi. Başka bir davadan adli kontrolüm var ve her hafta karakola imza atıyorum” dedi. 

‘ŞAHIS BENİ TEHDİT ETTİ’

Demirağ, savunmasında şunları söyledi: “Söz konusu kişiyle daha önce karşılaşmadık. Sürekli bana mail atıyor, telefon açıyordu. Kendisini gazi olarak tanıtıp bana yazdıklarım hakkında ‘Akıllı ol, aklını alırım’ tehditlerinde bulunuyordu. Darbe davalarını yazıyordum ve kendisinin ismi geçmiyordu. Ta ki beni taciz edene kadar. Benim ‘yalan yazdığımı’ söyledi. Ben de şahsın 15 Temmuz davalarındaki ifadelerini okudum. ‘Beni yere attılar’ diyordu. Kendisinin 15 Temmuz gazisi olduğunu ileri sürüyordu ancak dosyada Gazi olduğuna yönelik hiçbir şey yoktu. Sonradan araştırmamla öğrendim ki gazi değilmiş. Abartılı ifadelerle kendisini ön plana çıkarmaya çalışıyordu, bu ifadeler nedeniyle bazı şahıslar haksız yere tutuklanmıştı. Bu nedenle kendisine ağır eleştirilende bulundum. Hakaret etmedim.”

Demirağ savunmasının ardından serbest bırakıldı.

MAHKEMEYE ÇIKMADAN ÖNCE AÇIKLAMA YAPTI

Demirağ, mahkemeye çıkmadan önce ise, nezarette kendisini ziyaret eden Anayurt Gazetesi Adliye muhabiri Tamer Arda Erşin’e açıklama yapan Demirağ şunları söylemişti:

“Dün akşam aldılar hala bekliyoruz. Gece saat biri geçiyordu galiba. Avukatlarıma haber verdim. Ailemi içeri almıyorlar. Eşim gelmiş. Onu içeri almamışlar. Bir de ben şeker hastasıyım iki lokma bir şey yemezsem şekerim düşecek. Biz antrenmanlıyız. Bu yeni bir şey değil. Bu son üç yılda üç defa başıma geldi. Birinde İstanbul’da Divan Otelinde kalıyordum gece dörtte polis kapımı çaldı aranman var diyerek götürdü.

Birinde yine haberimin olmadığı bir para cezası yüzünden gözaltına alınmıştım. Bazen dayak yiyoruz, bazen ceza evine giriyoruz. Bu mesleğin kötü yanları… Gazetecilik artık Türkiye’de yapılamıyor.

Hakkını vererek yapılamıyor. Gazetecinin hakkını koruyan gazetecilerde kalmadı.

Nedim Şener saldırıya uğrayan gazeteci için aile içi şiddet diyor. Sonra hak hukuk adaletten bahsediyor.

Şener içerideyken en büyük desteği ben verdim…”

7d56655e-ff12-4194-b726-57b5cac1ec60.jpg

Son üç yılda üçüncü kez gözaltına alınan ve bir kez de ceza evine giren Yeniçağ yazarı Demirağ, 11 Mayıs tarihinde evinin önünde 6 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı.

Anayurt Gazetesine ve Tamer Arda Erşin'e Yeniçağ ailesi olarak teşekkür ediyoruz.