Yayın krizini ancak Külliye çözer

Futbolumuzda "ikili yönetim" oluştu. Önce Nihat Özdemir konuşuyor. Daha sonra Fikret Orman. Ara sıra da düet yapıyorlar.

Bugünlerde sıkıntı büyük. TFF Başkanı'nın naif yapısından dolayı biraz daha geri plana çekildiği fark edilmekte. Çünkü naklen yayın ihalesinde sıkıntı var.

beIN SPORTS'la yapılan anlaşmaya göre 2019-2020 sezonu için taahhüt edilen para çoktan ödenmeliydi. Bu yapılmıyor. Ya da iddia ettikleri gibi geçen yılki zararları olan 705 milyon doların temizlenmesinin peşindeler. Tehditle para kırmaya çalışıyorlar.

Emir

Bunu bizim kulüplere anlatabilmek biraz zor. Çünkü Katar'ın müthiş doğal gaz geliri bilinmekte. Hatta, Emir'in Erdoğan'a hediye ettiği pahalı uçak gözler önünde.

Liglerimizin başlamasına pek az süre kaldı. Kimi kulüp başkanları çöl bezirgânları haline dönüştü. Neredeyse ellerinde mezat tokmakları meydanlara çıkacaklar. "Yok mu artıran" diye bağıracaklar.

Bu konuda Kayserispor Başkanı'nı örnek vermek istiyorum. Pazarlıkta çok başarılı da sakat oyuncuları toplamakta üstüne yok. Son olarak transfer ettiği iki futbolcu daha ilk idmanda çürüğe çıktılar. Biri 1,5 ay diğeri 6 ay topa vuramayacak. Acaba antrenmanda mı sakata ayrıldılar yoksa öyle mi geldiler.

Ekip şart

Demek ki "One man show"la kulüp yönetmek mümkün değil. Sağlık öncelikli ekipleriniz uzmanlardan oluşacak. Bu kafayla Hikmet Karaman'ın da uzun ömürlü olacağını sanmıyorum.

Aynı anlayışı Rize'de de fark ediyoruz. Orada da ne oluyorsa, başkan Hasan Kartal'ın icazetiyle...

Gaz hikâyesi

Size net bir şeyler söylemek istiyorum. TFF ile beIN SPORTS arasındaki sıkıntı bir telefona bakar. Külliye, el Sani'yi arar ve olayı çözer. "Şu kayaç gazından bize de ayır" ricasıyla sorun hallolur.

Burada şu ünlü doğal gaz hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Bazıları bu gazı "kaya gazı" sanmakta. Adı kayaçtır. Yani, killi toprak ile kayalar arasında sıkışıp kalmış olanlardır.

***

GENEL GÖRÜNÜM

Taraftarın gözü kulağı transferde. Bu konuda en aktifi Fenerbahçe. UEFA'nın kısıtlamalarına rağmen imkânları ve yasakları zorlayan çaba içinde. Başkan Ali Koç her imkâna baş vurmakta.

Bu konuda küçük de olsa bir örnek vereyim. Kayserispor Kulübü başkanının konuşma yaptığı yerin arkasında Koç Grubu'nun oto kiralama şirketinin ilanını görüyoruz.

Rize'de de oyuncu pazarlıklarında aynı yöntem hâkim. Gidip-gelen oyunculara dikkat ederseniz bunu çok net anlayacaksınız.

Diğerleri

Galatasaray'ın göndermeleriyle öbür kulüpleri kızdıran başkanına da bazı şeyler söylemek istemiyorum. Ancak bizim başkana, yani Fikret Orman'a dokundurmazsam olmaz.

Beşiktaş Amirali'nin transfer taktiğini beğenmiyorum. Çukurcuma esnafı gibi. Farkı, iyiyi verip, kötüyü alması. Şu ana kadar yaptıkları ümitsiz vaka. Dilerim bu tutum Abdullah Avcı'ya kalan üç tel saçını da yoldurmaz.

Malum "kırmızı meşin, mangır peşin" devrindeyiz. Gerisi hikâye. Orman'ın yengeleri bile!

SEZON FİNALİ

NTV'deki "Siyasi İşler" tatile çıktı. Garipsedim. Daha doğrusu şaşırdım. Bu konuda açıklama yapan Okan Müderrisoğlu'nun kendi kendini eleştirisini çok beğendim.

Övgülerden değil, yergilerden bahsetti. Baş eleştirmenin eşi olduğunu söylemekten çekinmedi. Hanımefendinin onu "tarafsızlığa davet etmesi" hoş espriydi.

Müderrisoğlu işi fazla gırgıra vurmadıysa bu kadarını hakketmiyor. Her şeyden önce belli çizgisi var. Bunu korumak mecburiyetinde. Kaldı ki birkaç haftadır 23 Haziran'ın yarattığı sinirli atmosferi de üstünden atmış haldeydi. İyi tatiller. Darısı öteki tartışma programlarının başına.

YA BUNLAR

Türkiye'nin Gündemi CNNTÜRK'ün tartışma programlarından. Havası kaçsa da didişme devam etmekte. Burada öyle tipler var ki, konuşuyor konuşuyor ve son cümlesi mutlaka "kamış atmak" üzerine oluyor. Örneğin hafif bir tonla "milleti yanıltmayalım" lafı sokuşturuluyor.

Esas sorular

Sözüm ona FETÖ'ye tedbirler ele alındı. İpe sapa gelmez şeyler. İçlerinden bir tanesi Av. Halil Lütfü Avşar somut çıkışlar yaptı. Çok net iki soru sordu:

* Bank Asya'nın kurucusu Berksoy Ailesi'ne bugüne kadar hangi işlem uygulandı.

* FETÖ grubunun iki önemli yayınının hisselerini satın alan Fettah Tamince hakkında açılan herhangi bir soruşturma var mı?

Havanda su dövenler öncelikle bunlara cevap vermek mecburiyetinde...

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlar ileri sürdüğünüz nedenlere, içtenliğinize, çektiğiniz acıların ağırlığına ancak siz öldükten sonra inanırlar. Yaşadığınız sürece durumunuz şüphelidir. Çok çok sizden şüphe ederler, ancak bu kadarına hak kazanabilirsiniz. İbn-i Sina

 

 

Yazarın Diğer Yazıları