Yayıncı kuruluş havlu atmak üzere

"Seyircisiz futbol"un tadı var mı? "Ertelenmesi geçiştirilirken" maçların sırf yayıncı kuruluşun "Ben artık yokum" dememesi için alındığı ortada. Kaldı ki bu formülün de tutmayacağı aşikâr

Düşünün benim gibi futbol tutkunları dahi zaman zaman ayaktopunu bırakıp, Çok Güzel Hareketler 2'ye kaçıyorsa, durum gerçekten ciddi. Görüntü çok net. İstediklerini yok etme yetkisine sahip bakanlar bir adım sonrasını fark etmeliler. Bu kafayla "Perdeee" diye bağırılması çok yakın.

İflah olmaz hakemler

Bu hafta da hakemlerdeki kötü yönetim devam etti. Hüseyin Göçek'in sırtında sarı-lacivertli forma eksikti. Dokuz kişi bıraktığı Konya, maçı nasıl aldı çözemiyorum. Hani bir güzel lafımız vardır; "İman gücü." Buna Bülent Korkmaz faktörünü de ekleyebiliriz.

Trabzon

Bütün engellemelere rağmen Karadeniz Fırtınası yoluna devam etmekte. Yine bir penaltısı verilmedi. Eskiden başkan Ahmet Ağaoğlu'na acıyordum. Şimdi kızmaya başladım. Boşuna çenesini yoruyor.

Durumu iyi değerlendirin. Yapımı BKM'ye ait, filmdeki müziği söylemeye başlayın; "Organize İşler Bunlar."

Herkesin bir takımdan yana tavır koyduğu bugünlerde bende de bir gönül bağı oluştu.

Cevaplar

Kimi mesajları çöpe atıyorum. Bazılarını da mutlaka cevaplandırmak istiyorum. Adam havacılık konusunda cahil. Fantom'la F-16'yı birbirine karıştırmış. Üstelik Amerika'dan yazıyor. Ben buna ne demeliyim.

HAKLI: Mehmet Öztürk, Nazif Okumuş'la ilgili serzenişinde haklı. Kayınpederinin vefatıyla alakalı ilaveyi bir arkadaşımdan rica ettim. O da "MHP milletvekili" diye yazmış "eski"yi atlamış. Öztürk'ün dediği gibi, Nazif kardeşimin eski ya da yeni denmesine ihtiyacı yok. Bütün Türkiye tanıyor.

OKUNMUYOR: Adnan Celal Savrun'un köşemdeki yazı karakterinin küçük olduğu bu yüzden okuyamadığı şikayetini gerekli yerlere ilettim. Dilerim bu son olur.

İnci Çayırlı

TRT Müzik sonunda bekleneni gerçekleştirdi. Büyük ses ve yorum İnci Çayırlı'nın belgeselini hazırlayıp, yayınladılar. Hocalığının da zirvesinde bu 85 yaşında. Halen Odunpazarı Belediye Korosu'nu eğitmekte.

Müzik araştırmacısı İncila Bertuğ'a göre Çayırlı müzik tarihimizde gelmiş geçmiş önemli isimlerden. Geçmişinde, beraber icrada bulunduğu pek çok ünlüyü tanıyoruz.

Ünlüler

Kimler mi bunlar. Bir çoğunu hemen sıralayalım:

Münir Nurettin Selçuk, Niyazi Sayın, Mesud Cemil, Vecihe Daryal vb. Hatta yakın zamanda kaybettiğimiz Şevket Uğurluer. İnci Çayırlı sadece TSM değil müthiş tangolarıyla da tanındı. Halen bu dalı da sürdürüyor.

Altın Plak

İcra heyeti konserlerine katıldı. İTÜ Mezunları Korosu'nu sürdürüyor. Kıskanıyorum adlı şarkısı müthiş icrasıyla "Altın Plak Ödülü"ne layık görüldü.

Yağmur Çiselerken isimli bir başka yorumuyla izleyiciye aynı adı taşıyan filmi izlemede rekor kırdırdı.

Bir başka koro

Merhum Avni Anıl'ın her bestesinde "sen oku" diye değerlendirdiği "Sarı Kız"ı Büyükçekmece Belediyesi Korosu'nun şefliğini yaparken tanıdım. Birkaç yıl devam eden konserlerini hep izledim. Dilerim hocanın evinde yapılan çekimler sonsuza kadar devam eder. Kızı Canan Atalay ve çok sevdiği torunu Hande ile mutluluk tabloları ebediyete kadar devam eder.

Sarayın ekonomisi

Cumhuriyet Halk Partisi Ar-Ge Bilim Yönetim Kültür Platformu olarak yenilenmeye gitti. Bu bağlamda yeni hazırlanan "Sarayın ekonomisi toplumu bunalıma ve intihara sürüklüyor" başlıklı notlarını vatandaşlarla paylaşmaya başladı. CHP olarak, Türkiye'nin yaşadığı sorunlara ilişkin tespitler şu adresten -www.chp.org.tr/haberler/chp-genel-baskan-yardimcisi-acikel-sarayin-ekonomisi-toplumu-bunalima-ve-intihara-surukluyor- temin edilebilir. Bu işten sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel'e de şu adreslerden ulaşabilirsiniz.

//twitter.com/FethiAcikel

facebook/prof Dr Fethi acıkel

Tüm sorumlulukların da Sayın Açıkel'e yüklendiğini söyleyebiliriz.

GÜNÜN SÖZÜ

Kötünün dünyada eseri kalmaz. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları