Yazarımız Ahmet Takan, Erdoğan’a ‘hakaretten ifade verdi

Yazarımız Ahmet Takan, Erdoğan’a ‘hakaretten ifade verdi
Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘hakaret’ten ifade verdi. Takan, 1 Kasım öncesi kaleme aldığı bir yazısından dolayı ifadeye çağrıldığını ifade ederek, “Fikir ve ifade hürriyeti çerçevesinde eleştirilerde bulunuyoruz mahkemeye gidiyoruz” dedi.

Gazetemizin Ankara temsilcisi Ahmet Takan, yazdığı bir köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘hakaret’ ettiği iddiası ile karakolda ifade verdi. Takan, İstanbul’da açılan dava kapsamında ikamet adresinin Ankara’da bulunmasından dolayı Çankaya Emniyet Müdürlüğü’nde ifade vermeye çağrıldı.

PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DİYORUZ MAHKEMEYE GİDİYORUZ

“Gittim, ifademi verdim” diyen Takan, “Saray’ın 1 Kasım tezgahları” adlı köşe yazısında 7 Haziran seçim son sonuçları sonrasında AK Parti kurmayların yaptıkları öz eleştirilerin özetini yazdığını ifade ederek, “Artı, 1 Kasım’a yönelik stratejilerini yazmıştım. Başlıktaki ‘tezgah’ kelimesi ile bazı ifadelere takılmışlar. Cumhurbaşkanına ve ailesine yönelik hakaretlerde bulunduğum iddia ile dava açılması istenmiş.” dedi. Yazdığı yazılardan dolayı mahkemeye gitmeye alışık olduğunu ifade eden Takan, “PKK terör örgütünü yazıyoruz mahkemeye gidiyoruz, yolsuzları, hırsızlıkları yazıyoruz mahkemeye gidiyoruz, fikir ve ifade hürriyeti çerçevesinde eleştirilerde bulunuyoruz yine mahkemeye gidiyoruz.” diye konuştu.

HAKARET YOK
30 yıldır gazetecilik yaptığını anlatan Ahmet Takan, “O yazı, rutin bir gazetecilik faaliyetinden öte bir şey değil. Köşe yazısı olarak biraz yorum katılmış ama hiçbir şekilde hakaret yok.” dedi.