Yazarımız Murat İde'ye saldırı girişimi

Yazarımız Murat İde'ye saldırı girişimi
Yeniçağ yazarı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde'ye evinin önünde saldırı girişiminde bulunuldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı ve gazetemiz yazarı Murat İde evinin önünde saldırı girişimine uğradı. İde'nin, KRT'de saat 11:00'da yayınlanan "Burası Çok Önemli" isimli programın ardından evine giderken yol boyunca 3 araç tarafından takip edildiği, saldırıyı 7-8 kişilik bir grubun gerçekleştirdiği öğrenildi.

İde'nin yumruklu ve sopalı saldırı sırasında ruhsatlı silahını çektiği ve havaya ateş ederek kurtulduğu belirtilirken, saldırganların kaçtığı öğrenildi. Olayın ardından Emniyette ifade veren İde'nin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. 

İSMET BÜYÜKATAMAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

MHP Genel Sekteri İsmet Büyükataman, yazarımız Murat İde'yi "Devlet bey, ben yoruldum!" başlıklı yazısının ardından hedef gösteren bir açıklama yapmıştı.

Ataman açıklamasında, “Ben yoruldum. Ben usandım. Ben sustum.' diyen ve açıklamaları çarpıtmak üzerine kurulu gazetecilik anlayışına sahip yabancı 'ide'lere 'Yorulmazsın, usanmazsın.' demiyoruz, 'Sen utanmazsın, sen arlanmazsın.' diyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Ataman'ın 26 Aralık tarihinde yaptığı bu açıklamadan iki gün sonra, İde saldırıya uğradı.

BU KAÇINCI SALDIRI?

Gazetecilere yönelik saldırılar, son dönemde en çok Yeniçağ ve yazarlarına yönelik gerçekleşti. Aralık 2016'da silahları ve kar maskeleri olan 30 kişilik bir grup, kaldırım taşlarıyla gece vaktinde gazetemize saldırmıştı. Saldırı sonrasında gazetemizin binasında geniş çaplı maddi hasar oluşmuştu.

Mayıs 2019 tarihinde ise, yazarımız Yavuz Selim Demirağ, Ankara'da evine girmek üzereyken arkasından gelen yaklaşık 5-6 kişilik grubun sopalı saldırısına uğradı. Yazarımız Demirağ'ın başına ve yüzüne sopalarla vuran saldırganlar, kullandıkları Doblo model araçla olay yerinden kaçmışlar ve kullandıkları aracın plakasının ise çalıntı olduğu ortaya çıkmıştı.

Gazetemizin eski Ankara Temsilcisi Ahmet Takan da, Kasım 2019 da yine evinin önünde saldırıya uğramıştı. Saldırgan, gazeteci Takan’a arkadan gelerek bacağına sopayla vurmuştu. Takan’ın saldırı sonrasında yapılan tedavisinde bacağındaki kaslarda ezikler meydana geldiği anlaşılmıştı. 

Ahmet Takan'a gerçekleştirilen saldırıdan saatler önce ise MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Twitter'da Takan'ı hedef alan paylaşımlarda bulunmuştu.

Yeniçağ yazarlarına yönelik son saldırı ise, Murat İde'ye gerçekleştirildi. İsmet Büyük Ataman'ın yaptığı açıklama ile hedef gösterilen Murat İde, saldırıda ruhsatlı silahını çekerek kurtuldu. 

“BANA SALDIRANLAR İÇİN İDDİANAME HAZIRLANMADI"

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz selim Demirağ, Murat İde’ye yönelik saldırı girişiminin ardından yaptığı açıklamada, kendisine saldırı gerçekleştiren isimlerin birkaç saat içinde serbest bırakıldığını hatırlattı. Gazetecilere saldırılan isimlerin adeta ödüllendirildiğini belirten Demirağ, KRT’de yaptğı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bana gerçekleşen saldırı sonrası henüz ortada iddianame bile yok. Ben geçtiğimiz günlerde bir duruşmaya gitmediğim için gözaltına alındım. 15 saat sürdü. Ancak beni öldürmeye teşebbüs edenler 2 saatte serbest kaldılar. Bu 2 saat içinde sadece hastaneye gidiş, bürokratik işlemler bile bitmez. Hle ki 7-8 kişinin 3 saat sürer ama toplamda 2 saat bile içeride kalmadılar, ellerini kollarını sallayarak dışarı çıktılar ve şu anda kahraman edalarıyla geziyorlar. Bunlar yeni değil. Son yıllarda Yeniçağ gazetesine çok sık yapılmaya başlandı. Murat da onlardan biri. Yeniçağ gazetesine gece yarısı 3 minibüsle gelip bastılar. Görüntüler ortada, onlara da işlem yapılmadı. Mahallenin çocuklarına deniyor ki, hiç merak etmeyin, size bir şey olmayacak, çıkacaksınız; sonra ceplerine harçlıkları konup sırtları sıvazlanıyor ve yollanıyor. Eğer bunlardan birkaç tanesi cezalandırılsaydı böyle saldırılar olmazdı. Gazeteciler kamu görevi yapıyorlar. Siz bu saldırıların önüne geçmezseniz bu yol olur ve yerel gazetecilere de sıçrar. Geçenlerde Iğdır’da bir yerel gazeteci öldürülesiye dövüldü. Sözcü gazetesi yazarlarına verilen ceza ortada. Bu emri verenler belli. Gazetelere ilan veriyorlar, yaptıkları açıklamalarla gazetecileri hedef gösterenler kendi çocuklarını gönderiyorlar mı? O çocuklara bir şey olsa o çocukların hesabını emri verenler mi verecekti? Ben de evimin önünde saldırıya uğradım. Öldü diye bıraktılar beni. Bu pusu bedevi geleneğidir. Maalesef giderek onlara benzemeye başladılar. Söylediğimiz zaman da mahkemelere gidiyoruz? Mecbur muyuz sürekli ifade vermeye?

KILIÇDAROĞLU'NDAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Murat İde'yi arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı gazeteci Murat İde ile telefonda görüştüğü belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun İde'ye, evinin önünde uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettiği ve saldırı hakkında bilgi aldığı kaydedildi.

ALÇAK SALDIRIYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!
Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat İde'ye gerçekleşen saldırı girişimi kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı. Saldırı girişiminin duyulmasının ardından bir çok isim sosyal medya üzerinden İde'ye geçmiş olsun dileklerini iletirken, saldırıyı kınadılar. 

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde'ye saldırı girişimine Twitter'da gösterilen tepkilerin bazıları şöyle:

İlgili Haberler